úterý 9. října 2007

VELMI NEBEZPEČNÉ PRACOVIŠTĚ

Bolí mě hlava jako střep. Celý den nám v kolbence vrtali elektrické rozvody. Došlo na má slova a vedení přijalo opatření, že je třeba budovu zajistit před vpády výtržníků a nepovolaných, kterým je vstup dosud neúčinně zakázán.

Onehdá chladila kolegyně na chodbě oběd z charity pro nemohoucí babičku v ešusech. V jedenáct dopoledne tam ty ešusy eště byly... ve čtvrt na dvanáct po nich nebyla ani stopa... v chodbě však zůstala stopa pachová, ujišťující nás o tom, že ten, kdo si proviant odnesl, neměl jak na jídlo, tak ani na mýdlo:-).

Taky tu byl občas ten s klackem... i když, kdo ví... třeba je to jedna a tatáž osoba:-).

Tak od zítřka jsme v nedobytné pevnosti. Doufám, že se nám ten likusák nesesype z jiných důvodů. Třeba loni v létě nám tu bouchl kotel:-). Zavládla davová panika. Uklízečku jsem musela profackovat, páč měla hysterický záchvat, že celý barák letí do luftu a ne, ona tady nechce zdechnout!! Mě by zdechat ani nenapadlo, ale když se začal barák třást v základech, nastalo pár mohutných zvukových efektů, podobných výbuchu a po chodbě se roztáhl mrak dýmu, zapochybovala jsem i já.

Hasiči měli těžký výjezd. Na to, že jejich sídlo je asi tak 200 metrů od naší kolbenky, jim to trvalo přes hodinu. Přijeli s hasičským vozem, v plné polní, bylo jich moc a prodírali se mrakama páry na chodbách, pátrajíce po zdroji exploze. Nakonec zjistili, že ulítl jenom ventil, nějaké hadice to vystřelilo, ale kotel, ten bojovník, vydržel...

A předloni v zimě jsme povinně všichni museli vylézt na střechu a shazovat dvoumetrovou vrstvu sněhu. Totiž, dokud nebylo slyšet praskání, bylo hej. Jenže pak začala praskat omítka na stropech a v hrobovém tichu bylo slyšet, že nepraská jen omítka, ale možná i krovy... poslední kapkou bylo, když v blízkém okolí zařvalo pár střech. V ten moment přišel příkaz shora. Kdo měl nohy, ruce, hybaj na střechu. Ani mě se povinnost nevyhla. Jenže mám závratě. Nahoru jsem se jax tax vyškrábala. Zpátky to ale nešlo. Naštěstí je budova přízemní, tak jsem místo žebříku zvolila šipáka do sněhové závěje:-). Jó, to byla veselá zima!

Takže ještě nás nepostrašil plyn a jinak už snad máme vybráno na dalších deset let:-).

21 komentářů:

  1. Hezkýýý :-) My zase měli nedávno požární poplach... :-) Než jsem sešel po schodech z osmého patra, poplach zase odvolali... :-) Ale bylo veselo... :)

    Jako obranu proti homelesům zkuste čipový karty. A dva pěkně rostlé vlčáky :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jako vždy jedinečné a krásné čtení!

    OdpovědětVymazat
  3. vidim, ze veselo je nejen u nas:-) diky za rady! tedka se to nak zvladne, vlcakum by chybela bouda;-(

    OdpovědětVymazat
  4. to jsem rada, ze te to pobavilo! ona to zas takova sranda nebyla,kor manevry s rim kotylkem:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Pejsánci si ustelou u tebe v kanclu, ne? :-))
    A bouda může být před budovou... :-)

    Kdo ví, třeba by vás pak pán s klackem pozval na pravej psí gulášek... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. je fakt, ze coklova jde se mnou nekdy do kolbenky, kdyz tam jsem treba sama. je sice mala, je to fenecka a je to trhac!!;-D jde tezce po kotnikach:-) ta by zahnala aj ozbrojence s klackem:-)

    OdpovědětVymazat
  7. a je čoklová odolná proti kopu nožnímu přímému? :-) Nebo poohnání klackem? :-))
    Jójo, tyhle psy znám, čím menší, tím zuřivější :-)

    OdpovědětVymazat
  8. No to ti Lexulko věřím že to sranda nebyla ale všechno co napíšeš je maximálně čtivé. Kdyby ses třeba rozhodla vydat knížku tak bych si ji bez váhání koupil. Fakt!

    OdpovědětVymazat
  9. no vidis, a tady je to ZADACO!!!;-D

    OdpovědětVymazat
  10. Tak dnes jsme to vypadá, že jsme od sebe trochu opisovaly, \"u nás\" zase prdly saze ....a tady je to zadáčo - to mě dostalo!

    OdpovědětVymazat
  11. jo, tady je to fakt zadaco!!!:-))) a vzdycky bude!!! delam bramborove placky! ale hned, jak je dodelam, jdu se na tebe mrknout!;-)

    OdpovědětVymazat
  12. coklova je sice mala, ale je to selma:-) hodne lidi pozna, po tech nejde. zato opilce a nasilniky nema rada.. to jsem uz parkrat koukala, jak se na pawlaczi rozjela, mrska;-))

    OdpovědětVymazat
  13. To ze je to tady zadarmo je kazdopadne super ale to vis do knihovny se to zalozit neda :)

    OdpovědětVymazat
  14. I ten kotel byl asi zadáčo:)) No, Lexulko, řeknu ti, že už se těším, až budu mít za půl roku (tak cca) interfernet doma. To sice nebude zadáčo, ale k tobě si teda přečíst přijdu;-)) A né abys to psaní položila jako někteří jiní, co byli taky dobří! Chraň tě ruka Páně,jak říkala babička a dědeček dodával \"Bo dostaneš na chrampáně!\" .)

    OdpovědětVymazat
  15. tos mi teda polichotil;-) furt se cosik deje a kdyz to bude nekdo chtit cist- neni co resit, ze áno?;-D

    OdpovědětVymazat
  16. Hele, dobré zboží se prodává samo. To bylo konstatování a žádné lichocení (a když, tak jen trošku;-)

    OdpovědětVymazat
  17. Souhlas, tenhle blog se mi líbí čím dál tím víc :-) Roste do krásy, moudrosti a ... a vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
  18. díky díky šeptají mé rtíky!:-D

    OdpovědětVymazat
  19. plis, co to je, to chrampane?? to jako - chram pane? a to je?:-D

    OdpovědětVymazat
  20. No to je jako \"Chrám Páně\" a to je to samé jako \"Do držky\":)

    OdpovědětVymazat
  21. ja si to myslela!:-D ale dobry to je! DOBRY!!! :-)))

    OdpovědětVymazat