středa 24. října 2007

LETMÁ VZPOMÍNKA NA PRACOVNÍ SOBOTY

 Tak nějak žiju v domnění, že je zítra volno...

Asi proto, že jsou zase prázdniny... my jsme museli chodit do školy občas i v pracovní sobotu a prázdniny byly, co si pamatuju, snad jen ty velké letní.

Pracovní soboty ale byly kultovní záležitost! Většinou se neučilo, buď se šlo na nějaký pochoďák, nebo jsme šli na nácvik práce. Jako na brigošku. Třeba se konal úklid městského parku. Do nevábného sadu plného holých stromů a vrstvy žlutého listí byly nahnáni studentíci s hraběma a kolečkama a úkol zněl jasně: všechno to žluté listí shrabat. Jen s nechutí jsme se do toho dali, rozděleni do skupin v jednotlivých sektorech parku. Sychravý podzimní vítr nám shrabané hromady rozfoukával do všech stran. Byla to bezútěšná práce, po které nebyl vidět žádný výsledek. Ale skupina nedobrovolných arbeiterů, pracujících poblíž malebného městského rybníčka, měla svůj pracovní program oživen, neboť kdosi z nich uzřel v kalné vodě plavat cosi jako kmen s větvema... Při bližším ohledání to nebyly větve, ale ruce utopence, který si v kalné vodě rybníka nacvičoval splývání...:-(.

Dneska už se v sobotu ne brigády nechodí... Ovšem zítra taky není sobota, ale čtvrtek a k nám dojede velkolepá návštěva z Práglu! Dejv pozval, Dejv se bude starat! Opravdu se moc těším! Doufám, že to nedopadne tak, že by si musel pozvat mecenáše našeho rodu, mého drahého ex, aby vše zafinancoval:-).

Asi se raději na pár dní odstěhuju:-(...

8 komentářů:

  1. Myslím že dnešním dětičkám by takové hrabání parku či jiné práce ku prospěchu všech jen prospěly ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. to jo, pac nam prace zajiste take prospela a z toho neotesaneho kremena, co byl v nas vytesala drahokamy:-D chi

    OdpovědětVymazat
  3. pracovní soboty, to bývala kratochvíle! Vidět všechny sousedy z osmipatrového paneláku a analyzovat jejich přístup k práci..tedy...dobrovolné práci:)

    OdpovědětVymazat
  4. kde ses nam ztratil?

    sak este zadna pracovni sobota nebyla!!:-)))
    a tys tam tehda v temnych dobach delal toho otrokare s bicem, pod nimz zili cerni muzove a zeny??:-D nebo jakto, zes tam nefakcil s nima?? ;-))

    OdpovědětVymazat
  5. Já Lexulko sice státem nařízené soboty nemohu pamatovat ale měl jsem to a stále mám doma :D

    OdpovědětVymazat
  6. lukku, hehe,tak to já měl v tom případě i pracovní neděle :-D
    jójó, pracovní soboty, ty pamatuju ještě jako malej capart. to po mě naštěští nic nechtěli, snad jen, abych nezacláněl a šel si hrát :-D

    OdpovědětVymazat
  7. já se neztratil, já jsem tady pořád, jen to mám teď složité s přístupem k netu:( No já s nima nefakčil, páč jsem byl mladistvý (jako ne úplně batole a ne úplně echt puberťák:) a koukal na ně z okna z pátého patra jak nemakaj:)

    OdpovědětVymazat
  8. to je dobre, ze si tady:-)))

    no ja mela uz tehdy skoro patnact, tak jsem musela ke strojum a koleckam! a od te doby furt jen pracuju:-)) patek nebo svatek. tak jak Wood:-)) chi

    OdpovědětVymazat