neděle 14. října 2007

CHCETE VOJNU? MÁTE JI MÍT!

Ráno jsem si takhle zálibně pročísla svou hřívu. A jak jsem zvyklá, popotahuju za konečky vlasů, sem tam nějaký vypadne... a těch skunků mi zůstalo v ruce asi padesát! Vyděšeně jsem potahovala a potahovala a vytahovala a vytahovala....

Vlasy mi asi tři měsíce vůbec nepadaly. A teď při podzimku to chtějí dohnat:-(.

Na kulové je henna, ten zelený hnus, co si patlám jednou za měsíc na hlavu a několik hodin si nemůžu jít ven ani zapálit, páč s tím nadělením na hlavě musím strávit delší dobu! Na kulové jsou preparáty na posílení vlasových kořínků, co už sežraly majlant! Stejně tak vlasové vody, hnusné kopřivové čaje a chmelové zábaly!

Do očí mi vhrkly slzy. Všechno je marné! Že prý vlasy jsou korunou ženy! Cha! Takže přiblížila se doba, kdy nejen že budu bez korunky, ale navíc ze mě bez ní bude regulérní chlap! Ne nadarmo jsem si svou vlastní fotku s krátkým sestřihem, kde dlím těhotná na zahradním lehátku, spletla s fotkou mého otce s pivním pupkem! Je to tady... Propadla jsem panice. Prvotní hrůza a děs přešly ve vztek.

"Táhněte, když tu nechcete být! Chcete vojnu? Máte ji mít! Vrazila jsem do vás tolik péče a peněz, že byste se mi snad mohly nějak odvděčit, co? Co vy na to? Vyžírky! ", řvala jsem na svou vlasovou pokrývku a poškubávala chudákama vyděšenýma tenkýma vláskama, co se zatím držely a nehodlaly pustit.

Pak jsem viděla ty chudinky v umývadle a zase se mi chtělo brečet. Ze zoufalství jsem pojala nápad, že bych se mohla preventivně nechat ostříhat dohola. Jenže pak jsem si uvědomila, že moje hlava není nikterak ideálně kulatá a že by to vskutku nebyla nijaká výhra. Čert vem, že bych se nelíbila sama sobě, ale ještě k tomu strašit děti? Ne, tak to zatím v úmyslu nemám:-).

Dýchala jsem pomalu a klidně a najednou jsem si vzpomněla, že je podzim a padání vlasů není nic až tak neobvyklého. Tak snad tedy ani v mém případě.

Ale stejně jsem si vzala nůžky a trochu vlasy ošmikala. Najednou mi to bylo jedno. Nějaké vlasy mi můžou být ukradené. Hajzlíci nevděční. Klidně ať jdou, když jim tu není dobře. Ten zbytek vypráskám machem tři a koupím si paruku z krásných pravých vlasů.

Každý mrak má stříbrný lem, když víš, kam se dívat. Aspoň budu mít háro, co jsem si vždycky přála:-).

14 komentářů:

  1. ...dělej to jako já. Každý ráno si do vlsů místo hřebenem zajedu nůžkama. Včera jsem si dělala melír, a už skoro ani nebylo co vytahovat. *smíííích*

    OdpovědětVymazat
  2. Děvčata neblbněte! Vlasy jsou ozdoba ženských! A že vypadávají (na podzim více), to znamená jen to, že rostou nové a to ještě hustší, protože se to chystá na zimu. No vidíš, na předpověď krutosti zimy nepotřebuješ ani včely, jako Valaši:)

    OdpovědětVymazat
  3. pockej... myslis, ze zima bude kruta?? to abysme si poridili teple pradlo..:-( ja, pac coby lyzare je me videt vzacne, se na zimu moc netesim:-(
    no a ty vlasky...kez bys mel pravdu!!!

    OdpovědětVymazat
  4. toz dika za tipka, ale este poseckam.. ta moje hlava... nevim,jak ty, ale abych nevypadala jak glum z pana prstenu;-D

    OdpovědětVymazat
  5. Pleš aneb glaca má mnoho možných příčin, ale jednou z podstatných je krátký sestřih, hlavně v dětství.
    Krátké vlasy se nemusí tak moc česat.
    Když se nečešou, kůže se nemasíruje, kořínky neposilujou. A to se časem projeví.
    Dlouhé vlasy a tvrdý kartáč jsou nejlepší - denně strávených 2x10 minut rozčesávání se projeví ve zdravé kůži hlavy, prokrvených vlasových váčcích a hustohřivnosti do pozdního věku.


    OdpovědětVymazat
  6. Koukám Lexulko, že se s nima moc ... namažeš! Tak na ně!, pěkně jsi je rozmazlila a teď nevědí roupama coby! Přestaň si jich všímat a určitě ty potvory zhoustnou!!!

    OdpovědětVymazat
  7. To mě taky padají jako ďas. A to jsem mnohem mladší než ty. Nijak mě to však nevzrušuje, kouknu na dědu, lysinka. Kouknu na tátu, znaky lysinky. Osud mne nemine :D

    OdpovědětVymazat
  8. jenze: TY SI CHLAP! tak jakypak štrachy s tim, vlas sem, vlas tam. ale my, my mame mit tu korunku!!:-)

    OdpovědětVymazat
  9. vždycky můžeš říct, že je to nejmódnější hit, tzv. \"účes na Britney\" ;-)
    Klid, žena se umí udělat vždy krásnou, když chce, s \"libovolnými vstupními podmínkami\", aspoň taková je má zkušenost...:-)

    OdpovědětVymazat
  10. no ty si zlaticko:-) kdyby vsichni chlapi na to takhle nahlizeli, toz to su klidna!:-) kdyz by to nahodou nevyslo, nezbude, nez okouzlit duchem:-D a to by vlastne melo byt prvni:-))

    BTW: do britney mam daleko a myslim, ze ve vsech smerech - diky Bohu!!

    OdpovědětVymazat
  11. no já někde četl, že krása ženy je přímo úměrná množství vypitého alkoholu... :o)

    OdpovědětVymazat
  12. myslis jako kolik ho ma v sobe pozorovatel? nebo tak zenska? upresni!!!:-)

    OdpovědětVymazat
  13. klíčový (stejně jako v dalších důležitých záležitostech) je samozřejmě chlap! .o)))

    OdpovědětVymazat
  14. a po sestem pivu tudiz neni osklivych zen;-D

    OdpovědětVymazat