sobota 24. listopadu 2007

KOLAUDAČKA PRVNÍHO ZÁŽEHU

Hodina "H" se blíží.

Nalakovala jsem si nehty rychleschnoucím lakem, ale byla jsem rychlejší než 60 sec, tak se mi podařilo na dvou nehtech udělat rýhy o zips u džínů:-).

Natřela jsem se samoopalovacím krémem, ale je tu ňák špatné světlo či co, páč se mi zdá, že vypadám tak trošku jak zebra... v záři reflektorů se to snad ztratí.

Piluju taneční figury. Jednoduché. Prozatím se mi podařilo smést a roztřískat jeden solný svícen:-).

Včera proběhla ještě nečekaně kolaudačka u Jany na chajdě u příležitosti prvního zážehu fungl nových krbových kamen.

Byl vlahý večer a někoho napadlo, že můžem grilovat venku. I zapálili jsme ohně a vytasili rošty s kotletama. Poté, co jsme tak chvíli seděli u žhavých uhlíků, jsme nejenže zjistili, že asik moc nepogrilujem, páč evidentně nízký tlak nedovolil ohni hořet a tudíž ani připravit krmi. Byli jsme taky přidušení dýmem, který na nás vytrvale dul. A taky nám ten večer už nepřipadal tak vlahý, čili jsme nejprve začali se shánět po starých svetrech, kterých je na chatě habaděj a po kouskách rozstříhaného kožichu, abysme tak nějak nenachladli... a pak sebrali očazené kotlety, ze kterých prosakovala krev, svetry a kožichy, tekutiny všeho druhu a zalezli do chaty.

V chatě byl puch jak od ropuch, nové kamna se musely vypálit. Taky trochu dýmu, ale ten nám tak nevadil, páč jsme tam všickni svorně začali bafat. Kdosi si pochvaloval, jaký že mají ty kamna tah... že je to něco jako pračka vzduchu, páč to všechno táhne k nim a ven...a v komůrce je čisťoučký vzduch jak v klícce... poté někteří přidali na intenzitě bafání, leč přecenili kapacitu kamen a v momentě by se v chatě daly věšet čagany:-).

Jak se teď ukazuje, neustálé otvírání dveří kvůli přísunu kyslíku způsobilo první stupeň nachlazení. Potřebudu se do osmé něčím zmátořit.

Vzhledem k znehodnocenému solnému svícnu to vidím jen na modafen a čaj s citrónem. Alkohol probouzí vášně a co kdyby mě náhodou napadlo zkusit salsu nebo jiný vášnivý tanec? :-)

5 komentářů:

  1. lEXULKO, vyfoť se v plesovém ... třeba bez hlavy, když to nepůjde jinak, síííím.. zuzi

    OdpovědětVymazat
  2. tak jo, co bych pro tebe neudelala! ale az po akci jo? zitra treba:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bylo solidní rozhodnutí grilovat koncem listopadu, když je stabilní a teplé počasí:) A salsu teda zkusilas?

    OdpovědětVymazat
  4. na salsu nedoslo! a myslim, ze se tim predeslo nejakemu daleko vetsimu pruseru;-)

    OdpovědětVymazat