sobota 17. března 2007

REGULÉRNÍ JARO JE TADY!

Jak jsem si předsevzala, sedím doma u počítače a od rána tvořím svou závěrečnou práci. Kupodivu mi to docela jde. A co s tím jarem? No, co? Na hřiště pod okny právě nastupujou dvě squary borců v dresech a jde se hrát fotbal! Čert vem fotbal, horší je, že navzdory větru a dešti jakýsi klubový fajnšmekr nažhavil stroje a z reproduktoru se začínají zase linout různé kolotočářské vypalovačky...  neomylná známka, že jaro udeřilo s plnou silou:-).

Zatloukla jsem tedy okna, leč staré zpráchnivělé dřevo rámů netěsní ani proti zimě  a průvanu, natož proti hluku, ještě když mám reproduktor přímo naproti oknu. Místo obrany jsem tudíž zvolila útok a  pustila jsem si nějaké hodně hlasité rytmy. Sousedy asi omejou, páč zvenku šrumec a z vedlejšího bytu taky... už kdosi bouchal na ústřední :-).

Občas mi ještě laškovně zabrumlá ústřední na chodbě, to když sousedi pode mnou pouštějí vodu. Dodnes je pro mě princip tohoto vodovodního řadu záhadou. Pustím vodu já nebo někdo na stejné stupačce a na chodbě mi ústřední začne brejkovat. Drží jen na jedné tenké trubce, tak si někdy říkám, co když ta trubka nevydrží... Při tanečku v něm navíc výrazně temně duní. No, a to dělá ve dne, v noci. Ale už se nelekám, jako zpočátku:-). A to si chce člověk napustit pitnou vodu!

Tak mě napadá... co když tady v tom ghettu pijem vodu z ústředního? Himl, to by mi ještě scházelo! Občas je pekelně zrzavá...

Žádné komentáře:

Okomentovat