sobota 8. září 2007

PŘÍSTAV U ROZBOUŘENÉ ŘEKY

Neblahé tušení pro budoucnost, týkající se přezaměstnanosti mé osoby, se začalo vyplňovat.

Včera jsem byla úplně vyflusnutá a těšila jsem se aspoň na hezký víkend. Leč jak už to bývá, v takových případech dochází naplnění pořekadlo, že na posraného aj hajzl spadne, takže se víkendové plány ukázaly býti lichými a mě se rýsovala vidina víkendu stráveného v teple domácího krbu, s nějakýma filmama a samozřejmě kupou práce.

Takhle přece víkend nestrávím! Abych pracovala i o víkendu? Nikdy! Mé zoufalství dostoupilo vrcholu... S vypětím posledních sil jsem napsala Hanysovi mail ztroskotance. S Hanýskem si v poslední době dobře rozumíme. Páč se ovše zde dají očekávat peprné komentáře, taklenc: já si s ním rozumím. Ovšem nevím, jak on je na tom:-). Ale tak nějak doufám, že stejně:-).

Hanys měl původně někam odjet, ale ukázalo se, že pátek má volný a byl ochotný strávit ho se mnou! I vyrazili jsme záhy po pracovní době do přístavu u rozbouřené řeky. Zaujali jsme strategické místo pozorovatele v rohu místnosti, odkud byl výhled na celý lokál.

Poměr sil nebyl vyvážený, páč nejvíce byli zastoupeni týpci s dredama, kapucama a pofiderníma kérkama.

Kromě nich se v lokále průběžně objevovaly na ulicích běžně, nikoliv však tady viditelné typy.

Dvě holky marně točily v rukou prázdnýma sklenkama od vína a pokukovaly po dvou chlapech u vedlejšího stolu. Patrně byli příliš hezcí na to, aby se zahazovali s nějakýma obyčejnýma holkama.

U kamínek spočinul Vašek taška. Lidové označení pro personu, bloumající městem a do několika tašek, různě pověšených přes své hubené tělo, sbírá, co by se mu mohlo hodit. Pil pivo a zapálil si vajgla. Komunikoval posunky se stolem bohémů, kde se pořád studovaly nějaké mapy. Pak usnul na stole.

Dvě dámy, které si do lokálu odskočily strojem času z osmdesátých let minulého století, si objednaly sedmičku vína, pro kterou obsluha musela chvátat až do dalekých míst zásobovací místnosti. Hanys je otestoval na lovkyně, já si tipla, že jdou z kolbenky a nechce se jim domů. Hanys měl bingo. Po nějaké době se k nim připojili dva obstarožní pánové a pak už se dámy aspon nemusely šanovat v pití. Něco pro Kamia - jedna z nich měla nátělník! Ne ovšem na holém těle, ale na nějakém triku:-D.

Když nás přestalo bavit pozorování okolí, vyprávěli jsme si s Hanýskem neslušné vtipy.

Když jsme se vraceli domů, spolucestující z naší společnosti moc nadšení nebyli, páč Hanys se divně ošíval a tvrdil, že si zapomněl pemprsky a já zase igelitové sáčky. Pro někoho, kdo by to moh blbě pochopit - to všechno byla jenom sranda! :-D

BTW: Ten přístav není jenom hospoda. Pro ten včerejší den to byl zároveň přístav pro mou rozjitřenou duši posledních několika dnů. O, jak romantické! :-D. Ale bylo to moc fajn!

Tak, díky, Hanýsku!

10 komentářů:

  1. moc pěkně napsáno 8o)
    nátělník na triku ?!? - šmarjápano! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vida, pak že se NIC neděje :o)))

    OdpovědětVymazat
  3. ono se furt neco deje, ze jo:-). a tohle byl naprosto genialni vylet! To jsem nutne, ale fakt nutne potrebovala!! hlavne se poradne zasmat!:-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  4. ono to hlavne super bylo!! Polozena otazka zni, co by treba napsal Vasek taska:-D

    OdpovědětVymazat
  5. ...no mě by hlavně zajímalo, jak by to napsal ten Hanys!!! :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Nátělník na tričku - žádná hrůza, páč to je asi trendy!! Opačně to je ale hrůza!! Ovšem - to bych musel vidět a zhodnotit. A zkritizovat;-) Tak fajn, že ti to vyšlo, už jsi to potřebovala, jen tak dál! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. natělník na tričku: ...tak to bys, kamaráde, asi nedal! .o)

    OdpovědětVymazat
  8. Hanys, no to by záleželo na konkrétní situaci, jak by to jako vypadalo, že... například nátělník na tričku té správné ženské postavy vcelku nevadí;-)

    OdpovědětVymazat