čtvrtek 16. srpna 2007

JAKO S LODÍ, JENŽ DOVÁŽÍ ČAJ A KÁVU,

jsem ráno dojela do práce.

Včerejší večer jsem strávila s kamarádem Há na vyhlídce nad městem. Události posledních dnů si žádaly vypadnout z města někam do přírody. Tak jsme spojili příjemné s užitečným a vyrazili na kopec s lahví vína. Dlouho jsem nezažila tak skvělé podvečerní, večerní i noční hovory ve městě M.

V důsledku toho jsem měla ráno malinko žízeň, tak jsem si uvařila kafčo i ten čaj, co jsem si přinesla. Většinou ho piju neslazený a nijak neochucený. Dneska si tělo však tělo vyžádalo přísun vitamínů, tak jsem při četbě novinek na idnes zamyšleně mačkala do hrnku půlku citrónu.

Někdo zazvonil, tak jsem běžela otevřít. Obchodník s deštníkama:-). No fakt. A taky s hodinkama značky Timeks, teplákama Adihash a podobnýma šmejdama. A v závěsu za ním náš dvorní dodavatel kancelářských potřeb. Podomního prodejce jsem vypoklonkovala hned ze dveří, ten nasupeně naskočil do žigula a v mraku dýmu zmizel za zatáčkou. Dealera papíru jsem pozvala do kanclu.

Uvařila jsem mu kafčo, usedla naproti něj a se zaujetím naslouchala novým akčním nabídkám jejich firmy. Konečně si dám taky to kafe, těšila jsem se. S požitkem jsem se napila ze šálku........ a hned poté mi vylezly oči z důlků, zakryla jsem si pusu rukou, druhou jsem zamávala na byznysmena jako omluvu a úprkem utíkala k prvnímu umývadlu:-).

V první chvíli mě napadlo, že uklízečka prováděla generální očistu varné konvice octem, případně jiným prostředkem, a já si tím zalila kafe. A teď mi to rozežere vnitřnosti! Provedla jsem výplach dutiny ústní a odebrala se, celá zelená, zpět do kanclu. Omluvila jsem se obchodníkovi, moc ho neposlouchala, páč jsem čekala, kdy to se mnou sekne. Zkoumala jsem jazykem dutinu ústní, zda se neobjevují puchýře či jiné průvodní neklamné znaky toho, že jsem pozřela žíravinu. Pak padl můj zrak na půlku vymačkaného citrónu:-). Pak na hrnek s čajem. Začalo se mi rozsvěcovat... Zkusmo jsem se napila - hořký!

Ale zato jsem měla citrónovou kávu. A to fakt nemůže říct každý:-).

7 komentářů:

  1. Mívám období kdy si do čaje mačkám spoustu citrónu a kyselost přechucuji velkým množstvím cukru ale s kafim jsem to teda ještě nezkoušel :D

    OdpovědětVymazat
  2. a sakra,dalas mi červotoče do hlavy..hrozne přemejšlim kdo napal tu knížku...a přitom sem to vedel..

    OdpovědětVymazat
  3. At te to ani nenapadne!!:-) Ale pry je to kvalitni lomcovak pri mimoradne vypecene opici:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Myslim, ze to byl Biebl (ne bibr:-) .Konstantin

    OdpovědětVymazat
  5. jo jasny dekuju za připomněnou...mě se pořád na jazyk cpal Egon Ervín Kish (ne shit) ale vědel sem že to není on

    OdpovědětVymazat
  6. tak to je hustší (doslova;) než \"klasický\" osolený kafe...
    mě se zase opravdu jednou stalo to, co parodovali v Červeném trpaslíku-pěnu na holení jsem si nastříkal do podpaží a spray na držku...:-)

    OdpovědětVymazat
  7. ...tak... to zase neni az tak spatne! a nekdy neni od veci se oholit v podpazdi;))) regardless property and gender:-)

    OdpovědětVymazat