úterý 7. srpna 2007

HISTORICKY PRVNÍ TEST RESTAURAČNÍHO ZAŘÍZENÍ NA TOMTO BLOGU

Byla jsem dneska na oběd v jedné místní restauraci, co se tváří jako poměrně luxusní podnik. Nicméně tam přes obědy podávají meníčka a výběr je docela bohatý.

Ještě jsem tam na oběd nebyla, tak když jsem dneska s Hanysem přemítala, kam zajdem na společné stravování, Hanys vybral tenhle podnik.

První, co nás zaujalo, byl jídelní lístek, položený na stole, načmáraný ručně šíleným písmem na kusu bílého papíru... autor měl nepochybně snahu, aby dílko vypadalo co nejlépe, proto si řádky podložil čímsi rovným, čímž se stalo, že chyběly kličky od ypsilonů a jiných písmen, které se bez nich neobejdou, čímž se kulinářský slovník obohatil o několik nových, exkluzívních kousků:-). Kdo ví, jak chutná pečené kuře s rúží :-) a co teprve skýtá kúta s tímtéž! Mana nebeská patrně. Být majitelem takového nóbl podniku, tak by mě hanba fackovala, vyrukovat před hostama s takovým jídelňákem. Hanys měl patrně stejný dojem, tak se, dobračisko, vytasil s nabídkou, že je ochoten každé ráno za kuropění napsat na kompu aktuální jídelníček, vytisknout ho a přinést jim ho až pod nos.

I nad tím směšným cárem papíru se potvrdila existence Pavlovova reflexu a my se shodli, že lasagne s kuřecím masem zní dobře. Hodlali jsme vytestovat, zda taky voní hezky a chutnají hezky. Zjistili jsme, že Jihlavanka voní líp:-).

Slepicózní servírka, co před náma třískla talířema s česnečkou, zmizela a místo ní připlul motýl emauel neokřídlený. Kde ten se tam vzal.... Před každého položil hluboký (!) talíř s čímsi nezdravě zeleným a fakt na pohled hnusným. Tak jsme se do toho dali a každé sousto zapíjeli pivem, které se ukázalo být z celého slavného oběda tím nejlepším. Ani pohledem jsme se moc kochat nemohli, páč servírka běhala jak leghornka bílá a taky se pořád tvářila jak slepičí prdel. Ovšem venku na zahrádce, tam při kasírování starých paprikášů (s naditou prkenicí a vilným pohledem) úsměvama nešetřila:-).

Takže podtrženo sečteno: obsluha o ničem, jídelní lístek o ničem a to nejhlavnější - jídlo... taky o ničem. Takže pro tentokrát dáváme z deseti možných jeden bod (za to, že to jídlo by snad bylo docela chutné, ale pouze se zavřenýma očima) a s Hanysem jsme se shodli, že pro tuto špeluňku platí "poprvé a zároveň naposledy". Čili už nás tam neuvidí. Teda - nevím, jak Hanys, ale já jsem s touto otázkou dokonale vyrovnána.

Co, Hanys?

3 komentáře:

  1. Tak Hanys mi sice neodpovedel, zato mi dneska napsal na mail, ze nejake jeho dve exkolegyne byly ve stejnem inominatnim podniku na obed dneska. Prokleta nalevna!! Jsou rude, otekle a flekate! To vypada na anafylakticky sok:-(. Tak nevim... kazdopadne my dva muzem byt radi, ze jsme neotocili po vcerejsku kotky:o))

    OdpovědětVymazat
  2. NO tak už jsem si tě našel... :O)

    prostě SVATÁ PRAVDA!!!

    OdpovědětVymazat
  3. jako test restauracniho zarizeni to bude mit vyznam kdyz prihodis nazev a misto abychom vedeli cemu se vyhnout. A proc jste to nevabne vyhlizejici jidlo pozreli? Meli jste ho obratem vratit a zadat odskodneni v podobe vice piv ;) Takhle budou jen ubezpeceni v tom ze muzou do lidi beztrestne cpat s****y (s prominutim) Hygieniky na ne!

    OdpovědětVymazat