neděle 2. listopadu 2008

ŠKVÁR DANCE


Taneční kurzy pro starší tanečníky a začátečníky dokvapily do své druhé půle.

Včera se mi nechtělo ani pohnout prstem, natož celým tělem, ale nakonec jsem v sobě nalezla zbytek sil a do šantánu vyrazila. Zajímavé bylo, že jsem ve svém umdlévajícím rozpoložení nebyla sama, páč postavy, ploužící se postupně do sálu, vypadaly bezezbytku spíš jako po několikahodinovém vyčerpávajícím tělesném cvičení, než jako nadšení taneční elévové.

Páni mistři nám ale udělali velkou radost. Začátek byl o čtvrt hodinky opožděn, neb jakýsi vrták jim odnesl domů klíče od skříňky s předpotopním magnetofonem a nebyl k zastižení. Čili celý slavný dům kultury hledal pilník, aby se mohl upilovat zámek a dostat se tak ke kýženému předmětu.

„Zatím se posilněte," ponoukla nás paní mistrová, „ať se vám rozproudí krev a máte hodně síly."

Čtvrthodinka utekla jako voda a během ní se posilnili pouze ti, kdož měli ostré lokty a prodrali se jako první kupředu k vozíku s lákavými nápoji. Pingl obsloužil pár prvních zákazníků a pak i s rudlem kvapně odchvátal ze sálu, patrně rovněž hledat pilník. My ostatní jsme měli po truňku.

Úspěšně obsloužení ovšem vzali mistrovou s tou sílou za slovo a při tanci se to ukázalo. Mimochodem, toho večera byla účast určitě víc, jak stoprocentní, řekla bych, že se do sálu nakvartýrovali i ti, kteří si to nezaplatili a výsledek byl, že ti, co se posilnili fest, pak běhali po parketu jak čamrdy, ruky natáhlé jak Kristus nad Riem a na nepřátele se nikterak neohlíželi. Slabší nátury své taneční pokusy po několika ranách zleva zprava raději vzdali a mlčky pohlíželi na ty, co na parketu zbyli. Já jsem sice zapomněla valčík a otočka při tangu mi moc nešla, ale to by se snad poddalo. Hrdinně jsem vlevo hleď  kroužila parketem a občas chytla nějakou tu ťafku. I mě však udeřil gong. Když mi Marfuša v růžové jupce s kukuřičným copem šlápla svým jehlovým podpatkem na nárt tak silně, že rozdrbaná punčocha bylo to nejmenší. Zkrvavený nárt a dnešní vyvedená modřina je toho důkazem.

Co mě nezabije, to mě posílí. Už to tady leduju. Týden pauza, kdy bych měla pilovat hlavně ten valčík a taky foxtrot. A pak vypukne příprava na závěrečnou taneční partii s živou hudbou. Už se těším moc. Hlavně, jesli tam bude ten pingl, co se na place zdržuje velmi sporadicky, nejlépe pět minut před začátkem akce a pak o přestávce pět minut posledních. To si dáme do trumpety!:-(. Mistři nám vždycky říkají: však nemusíte hned domů, udělejte si tu hezký večer, poseďte popijte! No jistě!!!  Leda snad, kdybysme si donesli víno z domácích zásob nebo kelímky na vodu z vodovodu.

Šak téj vody je vedle na záchodě dost;-).

2 komentáře:

  1. Nejhorší v hodinách tanečních
    Dívky jsou v tonážích jatečních.

    OdpovědětVymazat
  2. relativne hubena;-) jinak bych dneska uz krok neucinila;-)

    OdpovědětVymazat