úterý 11. listopadu 2008

JAK NA KOLBENKÁŘE PŮSOBÍ STRES

Zasedli si na naši milou kolbenku kontroloři rozliční. Sotva nás jeden pár opustil s krabicí lejster a vyčítavým pohledem, už se hlásí další skvadra. A kdyby dva. Příští týden jich nastupuje hned šest!

V kolbence vládne atmosféra jak při morové epidemii. Všichni chodí sinalí a při zmínce událostí dnů příštích modrají jak hřib satan na řezu. Možná díky nastálému zmatku nám někdo zcizil letitý vysavač, takže uklízečka používá mechanickou metlu, běhá po kolbence a kurvuje. Budeme ji muset před kontrolórama ukrýt, páč kromě toho, že je sprostá, další nikoliv nepodstatná věc je, že budou šťourat i do bezpečnosti práce, v jejímž rámci má zaměstnavatel povinnost vybavit pracovníky adekvátními pomůckami a nářadím. No to nevím, esli je nad hrobem sehnutá mechanická metlička zrovna adekvátní pracovní nástroj na sto metrů čtverečních zátěžového koberce;-).

V kolbence už se nikdo nesměje. Najednou všichni vědí, co mají dělat. A dohánějí resty - a že jich je!

Ale přece!

Přece je tu někdo, koho nezasáhla všeobjímající atmosféra stresu a obav před šesti páry rentgenových očí. Kdo se promenáduje po kolbence se zářivým úsměvem a zlatýma brýlema na špičce nosu.. A laškovně, leč důrazně, nás nabádá:

„Holky, já vás musím pokárat! Jak to, že jste se dosud nezapsaly na mikulášský večírek? Tak to by fakt nešlo!," otravuje v kanclu a šeplavě švitoří všem přítomným do oušek.

Jo TENHLE mikulášský večírek, co bude v půlce prosince... no tak na to ti kašlem! Mimochodem...  kerý diblík bude tentokrát za čertíka bertíka?Posledně to byla jedna pracovnice v důchodovém věku, to jsme se ale nasmáli, mečela spíš jak pichlá koza, než pán pekel a rozpustile dloubala papírovýma rohama do chlapa, kterého měla za svého nadřízeného a on to byl vyšší soudní úředník:-D. 

„Tak šup, ať to máme v pořádku! Holky, rychle mi to přijďte podepsat, čas kvapí! A víte co? To se musím pochlubit! Měli jsme NAŠI akci. A všichni říkali, že jsem hodná! A demokratická!"

A je to ...  odborářka. Bim bam.

Jak zvon;-)

3 komentáře:

  1. Kdopak to tady tolik září?
    No to jsou naši odboráři!

    Nezáří ve smyslu
    Bůhvíjak kladném
    Září jak obloha
    Nad chladným Kladnem.

    OdpovědětVymazat
  2. onehda po me kdosi chtel basen \"Rudou barvou dneska zari sedmicka v mem kalendari\". musela jsem zklamat, navzdory duvere, ve me vlozene;-). z tej basne znam prvni sloku;-)
    ale koukam, ze u tebe by zadost padla na urodnou pudicku;-)) chi

    OdpovědětVymazat
  3. No, když nemám zrovna v hlavě vymeteno jako naši hoši, co sestavují krajskou vládu, tak by asi padlo:)

    OdpovědětVymazat