pátek 26. září 2008

A PŘECE SE TOČÍ

Přišel za mnou onehdá údržbář Koulička, aby mi sdělil, že nám nějak nepřiměřeně naskakujou cifry na vodoměru. Konkrétně 150 kubíků za měsíc. Stal se patrně zázrak.

Tak jak v poušti někdy vytryskne pramen, u nás se začala voda pro změnu ztrácet - možná na tu poušť na druhém konci světa;-) Páč v baráku, kde voda protéká pouze záchodama a pak si ještě lidi umývají ruce, je to fakt hodně. Zaměstnanci jsou tu stabilně tři a kromě nich občas někdo přijde. Jediné logické vysvětlení je, že každý ze zaměstnanců i další příchozí jsou beze zbytku postiženi syndromem dráždivého tračníku a návdavkem obsedantně kompulsivní poruchou osobnosti, kdy kompulsi představuje neustálé mytí rukou, případně nohou a jiných částí těla. Jak jinak by mohli tři lidi protočit za měsíc 150 kubíků vody?

Rychle podaná reklamace na vodárnách našla svého adresáta a dneska ráno přijeli dva týpci prozkoumat okolnosti nepřiměřeného nárůstu spotřeby vody. Obešli celý barák, nikde nekapal ani kohoutek a na vodoměru naskakovaly setrvale cifry... aktuálně 3 litry za minutu.

"Co s tím uděláte, chlapi?"

"Tak, uvidíme... zavoláme šéfa a když tak by se ten vodoměr dal na přeměření....", škrábal se na nose ten, co vypadal jak kápo, "ale když bude dobrý, tak to budete muset zaplatit!", varoval mě.

"Zaplatit? Když tu vodu evidentně neberem? To nemyslíte vážně! Vemte si ten vodoměr hned s sebou a dejte nám tu nový! Vždyť vidíte, že tu nikde nic neteče a vodoměr se pořád točí! A co když je třeba prasklé potrubí?," napadlo mě najednou.

"Hm, jo to je taky možné," zapřemýšlel podřízený v modrákách, "tak my zavoláme, za čtvrt hodinky, jo?"

Ne.

Otázka z IQ testu:

Když moje čtvrt hodinka jsou pro vodaře ve skutečnosti do této chvíle hodinky dvě, kolik je pro ně našich 150 kubíků?

4 komentáře:

  1. řekla bych něco kolem 400litrů vody, paninko :-) (dedukujeme-li minuta=cca 3litry....)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych řekl, že odpocěď zní \"prd do Šumavských hvozdů\" :) Šlendrián, opět!

    OdpovědětVymazat
  3. Zajimavá závada. Takové jsou nejhorší. Nejen u vodoměrů...

    OdpovědětVymazat
  4. Bravo, Neriska si dala praci s pocitanim;-) nicmene pravda ma asi Kamo, pac odpovedel dle meho gusta. bohuzel:-(
    BTW: neprisli vcera vubec.

    OdpovědětVymazat