neděle 28. září 2008

BEZPEČNÉ ZNAKY EVOLUCE

Dědečkové a babičky jsou čím dál tím mladší, babičky navíc krásnější, děcka mají víc práv i drzosti, některé skupiny obyvatelstva víc práv, drzosti a žádné povinnosti. Dalším z bezpečných znaků evoluce je, že můj ex se opět rozvádí. Jaká to byla krása, když se půl roku po našem rozvodu opět rozehrál Mendelsohn a můj ex nakráčel do obřadní síně s novou dámou svého srdce! A nebyla sama, pod srdcem už chovala malého synka. Ty roky mě nemohl vystát, to mi dal hodněkrát pocítit. Za těch sedm svobodných let jsem si od něj vyslechla hodně nehezkých věcí a kolik jsme spolu měl sporů o výchovu chemika, kolikrát jsem byla se skřípajícíma zubama vysvětlovat na sociálce, že se o syna starám příkladně a nedávám žádný důvod, aby mi byl odebrán z péče a svěřen do výchovy otce. A teď se mi přišel vyplakat. Ať mu poradím, zadvihnu, že jsem nakonec nebyla tak zlá, ale tahle jeho druhá ženská, to je semetrika a prý z něj sedře kůži. Bitter smile... Byt, který jsem jim prodala výměnou za to, že jsem šla do státní špeluňky, jen aby to bylo rychle za náma, vlastní oba napůl, žádný z něj nechce odejít a toho druhého vyplatit. Ex v afektu rozsekal půlku bytu, když mu jeho choť s poťouchlou radostí zvěstovala, že si to rozdávala se sousedským manželským párem. Asi čekala, že ho po té zprávě skolí ještě před čtyřicítkou druhý infarkt. Synek nakonec nebyl jeho, ale on se velkoryse nechal na rodný list zapsat jako otec. Tak teď bude mít alimenty dvoje a kdoví, jestli mu nezůstane jenom holá prdel... Tak nějak bych mohla cítit zadostiučinění, ale necítím nic. Spíš je mi ho líto. Zoufalí chlapi dělají ještě zoufalejší věci, než ženské. Prý se ženil ze vzteku, aby mě naštval. A mě to bylo tehdy úplně jedno a klepala jsem si na čelo. Teď se vytasil s teorií, že se oženil jen proto, aby dostal chemika do péče. Nejen, že mu žádost soud zamítl, ale zamítla to i jeho nová choť.... Skutečně každý je strůjcem svého štěstí. Vlastně naštěstí pro mě se podruhé oženil a já se nemusím bát, že bych mu v budoucnu musela připlácet na jeho rapidně skleslou životní úroveň. A stejně mu přeju, ať mu to dopadne co nejlépe. Ať ho jeho choť neočeše jak hrušku. Protože přece jen je to chemikův otec. A ten ho bude určitě ještě potřebovat.

8 komentářů:

  1. Tak jsem si po přečtení jen povzdechl a pomyslel na to, co jsou někteří chlapi schopni vymyslet za nehoráznosti, jen aby ... áále, to nemá valného smyslu. Ani nevalného.

    A taky by to chtělo pár kursů sebeovládání, pro ex samozřejmě. A mimo těch ještě cca 8 semestrů 3x týdně po 2 hodinách na téma \"Jak být upřímný sám k sobě aneb Cesta k plnohodnotnému životu\":))

    OdpovědětVymazat
  2. Muži kvůli ženám někdy odloží zdravý rozum bůhvíkam... Asi to tedˇ bude mít nelehké... Napadá mě k tomu několik přísloví :)

    OdpovědětVymazat
  3. tady na Ostravsku se říká \"Kdo chce kam, chuj s ním!\" :))
    (pardon, ovšem bez toho vulgarismu by to nevyznělo a ztratilo svůj jadrný smysl)

    OdpovědětVymazat
  4. co jste mi tu zbyli! To jsou věci, co? Tak bacha, ať vás něco podobného nepotká;-) páč ženské, to jsou od přírody saně:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ženské od přírody jsou jak saně
    Proto každý mužský hupsne na ně!
    Na saních sjede kopec i horu
    Načež je označen za bačkoru

    (To je ale idiotský verš, ale nedalo mi to:))

    OdpovědětVymazat
  6. je to šílený,ale tyhle věci se naprosto normálně dějou,život neni sranda a dneska to fakt svadi k tomu aby byl každej nezadanej a bezdětnej,hm

    OdpovědětVymazat
  7. Lexulko, skoda slov. Budiz ti utechou ze ten muj bejvalej je 100x horsi. Uz o tom ani nepisu, abych nebudila verejny soucit.

    OdpovědětVymazat
  8. idiotský, ale pasuje jak prdel na hrnec!;-)

    OdpovědětVymazat