úterý 5. srpna 2008

ROSTLINNÝ DORTÍK

Dofča není jen rajzování po zemích tuzemských i cizozemských, ale rovněž také práce. U našich jsme včera zavařovali patnáct kilo okurek. Já už to doma dávno nedělám, páč je u nás nikdo moc nejí a tak zhusta jednu otevřenou sklínku hostí lednice i několik měsíců. Párkrát se stalo, že se úložní doba protáhla natolik, že se na povrchu láku vytvořil povlak sice vyhlížející jako hedvábí, leč při bližším ohledání se zjistilo, že je to plíseň:-).

Po práci byly i náležité koláče, respektive dortík. Můj drobný synovec nedávno oslavil pět jar a poručil si dort nezvyklého zjevu. Byla jsem u vytržení. Zírám, co se v dětských hlavách může urodit;-).

 

 

Kdyby to někomu nebylo jasné: to hnědé nahoře jsou truhlíky s různýma pokojovýma rostlinama. Je tam mimo jiné kaktus a to vlevo je monstera deliciosa s jedním uschlým listem - to je ten růžový;-).

A jinak - byl fakt moc dobrý! 

9 komentářů:

  1. tohle je nejoriginálnější dort, jaký jsem kdy viděla:)))

    OdpovědětVymazat
  2. Ty bláho. Člověk se vrátí z lászní a tady taková Sodoma-Gomora! Gratuluju, Monsteru jsem ještě nezkoušel:)

    OdpovědětVymazat
  3. list monstery byl sladky, misty slany, to v mistech tech, kde mlady oslavenec ruku k dilu prilozil a slanku na mandlovy plat preklopil;-))

    OdpovědětVymazat
  4. No, já teda jen jednou v životě osolil někomu kafe. A když, tak teda fest. Odskákala to příjemná návštěva, která asi půl milisekundy přemýšlela jak to bude trapné přede mnou vyprsknout zpátky do hrnku. No a rozhodla se správně. Vyprskla to a trapně bylo mi;-))

    OdpovědětVymazat
  5. btw. Ještěže si neporučil diefenbachii:)

    OdpovědětVymazat
  6. to by me asi taky omyli, zvlast, pokud to byla navsteva mila a zadana:-) v opacnem pripade bych se mozna spis potutelne chechtala:-).
    nekdo ma pro nezvane navstevy heslo: host do domu, cagan do ruky a ani je nepozve dal! to je ovsem vrchol neslusnosti, ne? ja je hezky pozvu a pohostim. mam pro ne v lednici pripravenou extra lahev vina:-D.
    ... to vinecko je kysele a jejich srdenko nevesele:-).
    Dekuju za navstevu, prijdte zas! a oni uz nikdy neprijdou...:-D

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, návštěva byla milá a vyžádaná, ale protože smysl pro humor je obecný, tak z toho žádný škandál nebyl. Jo, tak kyselé vínečko? Tak aspoň vím, na co si dávat bacha:)
    Něco ve smyslu: Děkujeme, že jste přišli, my k vám taky nechodíme:))

    OdpovědětVymazat