čtvrtek 26. července 2007

STRACH MÁ VYVALENÉ OČI A DECHOVOU NEDOSTATEČNOST

Včera v noci jsem měla po dlouhé době pěkně rozbouchané srdce. Ne, že bych se věnovala sportu nebo nějaké tělu příjemné aktivitě, jen jsem přemýšlela, co mě v blízké budoucnosti čeká.

A když mi začne takhle bouchat srdce, je to varování, páč taklenc se u mě projevuje strach. Pak se k tomu ještě přidá ledový pot a obtížné dýchání... kdysi jsem s těmito problémy dokonce slehla v místní nemocnici, kam mě odvezla rychlá, páč můj, teď už exmanžel, si mnul ruce, že mě asi klepla pepka:-). Valila jsem oči a nebyla schopna nádech, natož slova a taky jsem se klepala jak ratlík. A nikdy jsem nebyla bělejší:-). Vzali mě na komplet prohlídku. Dokonce zkoumali, jestli nemám ploché nohy. Verdikt zněl pro mě příznivě, leč nic nevyřešil, páč medikamentózní léčba se nekonala. Prý že to nic není, jsem se tehdy dozvěděla. Jen nějaká spasmofilní tetanie, při jejíž atace je zapotřebí dýchat do papírového, případně igelitového sáčku. Pozor! Nenasazovat na celou hlavu:-).

Tak tyhle problémy se u mě docela dlouho ohřály, pak se opakovaly, často, pak méně často a teď už jen v případě, že se něčeho fakt bojím. Takže bych spasmofilní tetanii přejmenovala na anxiozně depresivní poruchu:-). Jak mi ostatně bylo sděleno odborníkem asi čtyři roky po spasmíkovi. Prostě dneska už vím, že je to všechno o psychice.

A ta byla včera docela v presu.

Napadlo mě, jestli já budu vůbec schopna žít s nějakým chlapem? Jsem zvyklá koupit si, co chci, dělat si, co chci a s kým chci a dosud mi do toho nikdo nekecal. Budu schopná změnit své zaběhnuté zvyky, jako přijít domů z kolbenky, nejprve si zapálit, usednout ke kuchyňskému stolu bordel nebordel a pak až se dát do těch neslavných domácích prací, které neberu až tak příliš vážně, a pak si třeba na chvilku lehnout na svůj nový otománek, kterého si přece musím užít, dokud je nový a krásný, pak jít někam ven, pak zas zpátky, spát s čoklovou... no to by chlap asi nesnes, co?

Bojím se toho. A fakt nekecám.

7 komentářů:

  1. to už sou fakt příznaky singles...a já taky mám pocit že sem vyhořel v posl vztazích na tom že sem pořád delal co sem chtel a nedal sem tomu asi uplny maximum i když sem mel ten pocit...potřebuju mít svůj volnej čas...hlavne bych nepřežil s nekym garsonku..

    OdpovědětVymazat
  2. garsonku? NIKDY! vzhledem k tomu, ze obyvam aktualne prostor 37 metru cverecnich podlahove plochy, moooc dobre vim, ze tam by se uz nikdo nevetknul... takze jedine nekam do vetsiho... podstatne

    OdpovědětVymazat
  3. jak tě chápu! obývám malý pokojíček v domku svých rodičů, u přítula přebývám dvakrát třikrád do týdne, maximálně... asi bych nepřežila, s ním (s kýmkoli!) bydlet...

    OdpovědětVymazat
  4. to je docela drsne poznani, co? Pliwajz to docela vystih...

    OdpovědětVymazat
  5. ja bych to tak tragicky nevidela, nakej takovej se urcite najde.
    BTW: nechces tam poslat nakyho africana? prisla bys na jiny myslenky

    OdpovědětVymazat
  6. zdravim Te, dlouho jsem Te tady nevidela, jaxe ma mimco? a africana? myslis? necham si to projit hlavou!:-)

    OdpovědětVymazat