pátek 20. července 2007

O MOUCHÁCH A O ČOKLOVÉ, COBY SPOLUCESTUJÍCÍ

Kdysi dávno, kdesi na úplně jiném místě, nám zpívala babička písničku o muše, co sedí na stěně a spí. Že prý taky hajinká a je to potvůrka malinká:-). A mě se to v pěti letech moc líbilo! Kdeže loňské sněhy jsou. Muchy jsou odporné a stejně tak veškerý ostatní hmyz.

Ale zato jsem dneska pochopila význam pořekadla: padat jako moucha. Zapomněla jsem totiž doma zavřít okna. Když jsem odpochodovala ráno do kolbenky, sice jsem zkontrolovala třikrát šporák, jestli je vypnutý, ale na okna jsem jaksi zapomněla... tím pádem odpoledne už žádné muchy na stěně neseděly... v kvartýře jak hůř jak na chorvatské pláži v pravé poledne a všude po stole a podlaze rozeseté muší mrtvolky. Masařky v pospolitosti s pičurkama pokapaly z toho hicu:-). Poznatek, co se může hodit: horko na ty mršky působí líp, než reklamou vychvalovaný Raid!

No, ještě že čoklová byla hned zrána odtransportována do svého letního sídla. V tom hicu mohla taky dopadnout stejně, jak ty šestinohé potvory. A navíc zítra časně zrána odjíždím do Práglu na sraz četařů. Dělám doprovod Dejvovi, kterému se to sice zhola nic nelíbí, ale nemá na vybranou. Buď se mnou, nebo šlus. Vybral si to menší zlo:-).

Co se týká čoklové coby cestovatele, nebude z ní nikdy žádný Willy Fog:-). Do Práglu jsem ji vzala jen jednou, cestu strávila ve schráně, kde celou dobu kňourala Vlak měl zpoždění (jak překvapivé!)  a při přebíhání z hlavního na Masarykovo nádraží dostala ze schrány doživotní trauma, páč tam lítala jak nudle v bandasce. A když jsem ji vytáhla na čurací přestávku, už se mi ji tam nepodařilo nalákat zpátky. Nikdy.

A aby toho nebylo málo, byla jsem nějakou spolucestující nařčena z týrání zvířat. A to jenom proto, že jsem čoklovou měla ve schráně, místo abych jí koupila normální psí jízdenku a mohla si hovět paničce na klíně.

Jsem já to ale nelida. Ale to jen proto, že jsem chtěla dodržovat jejich pitomé předpisy. Ona totiž čoklová ve svém droboučkém koženém náhubku vypadá jak Hanibal Lecter... a to by jsme asi s hokkaidem daleko nedojeli, páč bysme se někde na náspu vysypali smíchy...

6 komentářů:

  1. cože četaři?..vždyt to je jednořádková špína,která nešahá blogerům ani po koule...nebo píšeš četníků?promin sem opilej,ale každopadne si to rozmysli,řekl Pliw

    OdpovědětVymazat
  2. At premyslim jak premyslim.. cetnik nebo cetar, je mi to docela fuck. Kazdemu co jeho jest:-). At se chlapci vydovadi a hlavne, ze je mir:-)

    OdpovědětVymazat
  3. počkej to je sraz místnosti kluci s klukama?...tak to potom chápu...taky sem tam chodil,je tam dobrá parta...

    OdpovědětVymazat
  4. Ouplne spatne... zenskych byla prevaha:-) ale to by se ti taky libilo, ne?:-)

    OdpovědětVymazat
  5. vždycky se obklopuju houfem žen..viz moje posl fotka na blogu...a budou náky fotky z tý vaší akce?..

    OdpovědětVymazat
  6. Hnedka se du mrknout:-) a ja pracuju zasadne v utajeni... ale ostatni sem mozna naboucham:-)

    OdpovědětVymazat