úterý 15. dubna 2008

SKORO UNDERGROUND

Kdysi jsem tu psala, že páč mám málo práce a tudíž se nudím, z dlouhé chvíle občas vyučuju nějaké ty méně záživné předměty. Činím tak v instituci, která se snaží nečekaně přesvědčit studenty před maturitou, že ekonomie či management jsou vědy zajímavé, potřebné a jejich poznáním lze pochopit mnohé zákonitosti běžného života a získat tím výraznou konkurenční výhodu před neználkama.

Jestli může být konkurenční výhodou blbost, pak tu má většina z nich. Nám vždycky ve škole říkali, kdo neumí opisovat, ať to nedělá, páč si může kromě špatné známky uříznout i hezkou ostudu.

Psali jsme neplánovanou písemku, která kromě znalostí ověřila i charaktery. Znalosti byly u drtivé většiny chabé. Víc toho věděla snad jen ta jediná chytrá a zároveň snaživá spolužačka. A tady přichází ke slovu charakter;-). Ta dobrá duše ochotně napověděla méně chytrému spolužákovi, že management je totiž řízení a ten to poslal dál. Buď byl sám hluchý, nebo byl jak tetřev hlušec další příjemce zprávy, každopádně půlka třídy mi sdělila jako přes kopírák impozantní poznatek:

Kdyby měl i někdo z vás zásadní mezery ve vzdělání a nevěděl, co znamená slovo management, můžu ho poučit.

Management = přízemí firmy. A tak to je;-).

2 komentáře: