sobota 12. dubna 2008

JAK SE MÁTE, COMPAŇEROS?

Včera konečně úderem šestnácté hodiny skončil úděsný pracovní týden. Fakt jsem se na pátek těšila, páč jsem byla připozvaná na oslavu třicátin Radimovy kámošky a bývalé kolegyně.

"Milí kolegové současní i budoucí, přijďte i se svými partnery!" - nějak tak to znělo na pozvánce.

V reálu to pak vypadalo tak, že u stolu seděli všichni z jedné fabriky, jedna, co prchla do jiné fabriky a potom už jenom já. Řešily se pracovní problémy, páč těch není nikdy dost a pak eště Zikmund, kterého náhodou znám (tento floutek byl jedním z adeptů na tanečníka pro Janu na únorový ples - avšak neprošel sítem;-). Zikmunda, jak jsem pochopila, nemá ale vůbec nikdo rád i když odhlídnu od jeho vzhledu připomínajícího koňský buřt;-). A navíc se mu po včerejšku zcela jistě osypal jazyk;-).

Připadala jsem si tam nepatřičně. Nevěděla jsem, o čem se mám s těma lidma bavit. Když jsem nějak jako chtěla přispět do diskuse, hned mě napadlo, že to bude asi znít blbě, tak jsem radši mlčela, pocucávala pivo a hloupě se usmívala. Radima jsem vytáhla na cigaretu na balkón a že půjdu domů. Cesta domů se však nekonala, teda ne tak brzo a místo toho mi přistál na stole panák, který prolomil ledy.

Večírek se nakonec vydařil a o půlnoci jsme se vydali ještě na procházku do nějakého lokálu na pivo, kterého bylo málo a brzo došlo a taky, že byla teplá noc;-).

V ráji šipkařů nás pingl nejdřív nechal naházet do jukeboxu prachy na nějakých dvacet songů a v půlce hudební produkce nás z podniku vykázal, že už zavírá a že máme příště přijít dřív. Poslední zastávka před zalehnutím do domácího zákopu byl nonstop Fénix. Plyšový micák má větší oči než měl Hans a oslavenkyně Skalnička rovnou na židli usínala. Rozpustili jsme shromáždění a vydali ze k domovu.

Stála jsem na schodech k Fénixu a jen tak jedním okem jsem dole zahlédla procházející povědomou ženskou postavu. Ta chůze... ty vlasy...chtěla jsem na ni zavolat a pozeptat se, jak se vede novomanželce... ale asi to nebude ona... mrknu doprava... další známá figurka! Snědý typ, kymácející se chůze a nějaká blábolivá řeč...

"Huuu! Hejá! Muereros foros koros!" huhlal týpek a mával rukama. Aspoň to tak nějak znělo. Zahlodalo ve mě podezření.

Znovu jsem se podívala na ženskou postavu, mizející v dáli. Tak jo. Byla to ona! Sarah... A v ne zcela těsném závěsu za ní její peruánský choť, co už je vlastně našinec. Eda mu říkám. A zdá se, že na obzoru jsou první mraky. Tak jen aby Eda brzo nebalil los kufros, až mu Sarah řekne: na obzoru táhnou mraky, seber se a táhni taky!

Láska totiž i hory přenáší. Sem už je přenesla. A možná, že to pude i zpátky;-).

6 komentářů:

  1. Zdravím lexulku! Stal se ze mě těžkej skeptik. Na šťastný vztah s chlapem nevěřím, jsou to vesměs různí podivíni nebo náfukové,alespoň tady kolem mě se to jimi hemží :o)))). To jsem zvědavá na další zprávy, málem jsem nad tou romancí předtím zaslzela :)

    OdpovědětVymazat
  2. je to mazec;-). dalsi zpravy podam, jakmile se ke me dostanou!:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím taky compaňeros a je fakt, že na některých akcích je potřeba dát ten panák, aby se ledy prolomily, nicméně co s tím, když jsem se zařekl, že už žádné tvrdé nebudu pít? :)

    Zdravím Zuzi! Och, to jsou silná slova vyvolávající generické roztržky! Co když to má nějaký chlap podobně se ženskýma? A co když ten nějaký chlap jsem zrovna já? ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. sorry ja jsem to nepochopila, to nebyla jeho manzelka s kym flamoval?

    OdpovědětVymazat
  5. jo, asi si zaflamovaly hrdlicky,ale ja uz videla jen ten zaver a to uz se jak hrdlicky k sobe nemeli;-)

    OdpovědětVymazat