úterý 5. června 2007

DŮM ZÁZRAKŮ

V našem domě zázraků si někdo stěžoval na výši částky, hrazené v nájmu na úklid společných prostor. Cca 25,- Kč měsíčně... nějaká dobrá duše to uklízela za pár šupů a byl docela pořádek. Nájemncíci si vydupali, že si budou uklízet sami...

Dnes ráno úsměv na rtu, dobrou kartu, jdu ráno s čoklovou hodit bóbika. Otevřu dveře do těch společných prostor - a do nosu mě udeřil morový puch! Někdo hodil pěkně zarána na schodišti tyčku:-( Měla jsem co dělat, aby tam nepřibyla další. V odpoledních hodinách zjistím, zda nájemníci dodrželi svůj slib, že si ty prostory budou uklízet sami. Mám obavu, že to spíš dopadne tak, že budeme muset někteří (ti, co se budou stydět si domů i zvát návštěvy, aby neklopýtaly přes zvratky a psí, možná i jiné exkrementy) vytáhnout hydrant a pěkně odshora celé schodiště sjet.

Že to tak musím říct, bydlení v ghettu mě začíná docela srát.

Tak třeba v sobotu při půlnoci zahájili nájemníci bytové jednotky pode mnou snědokožeckou, tedy SK party. Nejsou to žádní žabaři, takže skřipky vrzaly, hlasy burácely... mají hudbu a rytmus v krvi, to jim neberu, ale proč musí exhibovat zrovna při půlnoci, to nechápu. Zklidnila je až přivolaná hlídka městské policie. V sobotu v noci měli zase nějakou návštěvu. Návštěvník přijel oprýskaným, letitým, leč mercedesem. Vysoukal se z auta, z kterého se linula příšerná hudba a nechal otevřené dveře. Začal hulákat na toho, za kým zajel. Do okna! Měla jsem chuť vzít květináč, co byl nejblíž po ruce, a fláknout mu ho na hlavu jako Jack Sparrow zloději truhly mrtvého muže. A druhý do té jeho limuzíny. Stál tam 20 minut, než si vyřídil, proč přijel, nakopnul tu hrůzu a stylem "přískokem vpřed" opustil parkoviště. No, hlavně, že má meďáka, že jo.

S blížícím se léem to bude jenom horší... máme se na co těšit:-(

1 komentář: