úterý 17. června 2008

COŽ TAKHLE DÁT SI ŠPENÁT?

Zas už mám pocit, že je zapotřebí něco v životě změnit. A protože jsem se vším jax tax spokojená, los padl na vlasy. Taky proto, že je to jedna z věcí, které jdou změnit docela snadno. Teda... pokud je z čeho vyjít. A u mě zatím je.

Je to už rok, co jsem si přestala kupovat chemické barvy na vlasy a používám francouzskou hennu. Ne že bych si libovala ve špenátu na hlavě. Ale moje vlasy prošly křížovou cestu a už byly pomalu před posledním výdechem;-)

Měla jsem už na hlavě blond vlasy, pak hnědé, pak zase blond, černé, blond a červené... u těch jsem zůstala pět let. A po  této pětiletce přišel abstinenční příznak a silné nutkání stát se opět Madonnou. Pro ten účel jsem zakoupila extra blond barvu a doma namíchala žádanou směs. Nanesla jsem si ji na červené vlasy a protože jsem chtěla dosáhnout odstínu polární záře, který, jak jsem se domnívala, mi mimořádně lichotí, nechala jsem barvu působit o něco dýl, než radil výrobce. Po umytí jsem zajásala! JO! To je přesně to, co jsem chtěla! Stoupla jsem si před zrcadlo, vzala hřeben a začala zálibně rozčesávat vlasy. Šlo to ztuha až jsem se lekla. Zahlodalo ve mě neblahé tušení. Přidala jsem na síle a uslyšela jemňounké praskání... nevěřícně jsem koukala na hřeben, obalený čímsi bílým... všechny vlasy, co prošly hřebenem, už v něm zůstaly! Do trefení šlakem nebylo daleko. Nadávala jsem si do debilů a že mi dobře tak. Co mi to ale bylo platné, když jsem měla vlasy spálené u samé hlavy. Radši jsem se jich nedotýkala a nechala uschnout. Opad vlasového porostu se po uschnutí zastavil a já jsem čekala dlouhé měsíce až mi porostou zdravé vlasy. Zdraví si však dlouho neužily, páč jsem si je pro změnu dodrbala ještě černočervenou a pak temnou bordó barvou. Až když se z mých bohatých vlasů udělaly vlásečky tenounké, asi se na mě už fakt nasraly a přestalo se jim na mojí hlavě líbit, bylo třeba změnit lokál, než bude pozdě.

Objevila jsem českou hennu. Vysoká kvalita a zářivé barvy! Psali na netu. O kvalitě se dá polemizovat, ovšem barvy zářivé byly. Pravda, hodně odlišné od toho, co psali na obalu. Nejdřív jsem měla hlavu jak hrášek a pak jak mladá karotka. Až Francouzi s jejich hennou mě zachránili. Teď mám hnědou a docela ujde. Vlasy jsou lesklé, zdravé a hlavně nepadají! Akorát jsem nikdy nechtěla být bruneta... I když je to pořád lepší, než skončit jak moje kámoška po barvení vlasů zářivou barvou z reklamy ve špitále s život ohrožující alergickou reakcí:-). Chi. To sou věci;-).

Tak mě zase napadá, když už si dát ten špenát, tak což takhle zkusit černou?  

4 komentáře:

  1. Na vlasy mi padla pěna
    Z barvy, co se zove Hena
    V šoku pak mě v špitál vezli
    Neb mi vlasy všechny slezly...

    OdpovědětVymazat
  2. Stesk zbouchnuté krasavice

    Nejdříve jsem okrásněla
    Vlasy šupa z Heny
    Rok se s rokem náhle sešel
    Peru troje pleny...

    OdpovědětVymazat