pondělí 9. února 2009

NEJLEPŠÍ DEN NA PÁRTY JE PONDĚLÍ

Počin městských a obecních úřadů k přivítání nových občánků byl nahrazen přivítáním soukromým.

Sarah a její choť nás pozvali na návštěvu, do kúta, jak se u nás na Valašsku říká, abychom donesli něco novému drobounkému členovi rodiny a hezky ho tak přivítali mezi přátele.

Docela nedávno jsme páchali neplechy na Janině chatě s větším, než malým množstvím alkoholu, nikotinu, rozličnýma hudebníma nástrojema a rozličnýma kamarádíčkama. Tomu jsme dneska uťali tipec. Vyrazili jsme ve staré sestavě na návštěvu Sarah. Do její nové rodinky a skromého bytečku. 

Ta je ve velmi nezáviděníhodné situaci. Coby žena na mateřské dovolené má mateřskou nevelkou, k tomu nezaměstnaného muže nevládnoucí českým jazykem, dále jednoho syna - studujícího vysokoškoláka a neumístitelnou zletilou dceru. A navrch malého indiánka;-).

Složili jsme se po pár stovkách a zakoupili téměř kompletní výbavičku pro novorozence. Džejn, zvyklá na projevy díků, očekávala orgastickou hostinu, byť bez alkoholu, protože jak jinak, přibyla na místo oslavy vozem. Místo orgastické hostiny se dočkala nemístné otázky od náhle zchudlé hostitelky - a mám jako něco chystat? Džejn, surově upřímná bytost, jí řekla, že by bylo záhodno. Za ty prachy;-). Nám ostatním to bylo jedno, páč rodička vzbuzuje slzy dojetí i bez preclíků. Vyhnancem do nedalekého supermarketu se stal choť Sarah. Než se po půl druhé hodině se vrátil, dcerunka od Sarah, tentokrát s fungl novým pankovým účesem, nakrájela vánočku od soboty a nabídla nám. Nepohrdla jen vyléčená alkoholička Ajvy.

Večírek se mimořádně vydařil. Protože věk zúčastněných žen se pohyboval v rozmezí 35 - 48 let, hlavním tématem se staly plastické operace. Nevím, jak se mezi nás dostala Brigita, ani nevím, čí je to kamarádka, jen se o ní ví, že nikdy nepracovala a ve svých téměř padesáti letech jezdí se železnou pravidelností do velkých měst, kde dle svého tvrzení prodává svatební šaty, za které trží i v době ekonomické krize a i tehdy, když význam manželského svazku obecně upadá,  za týden pěticiferné sumy;-). A ta nás udivovala svými znalostmi, týkajícími se všech druhů plastických operací, včetně doporučení a cen. Prý kupuje každý týden jakýsi časopis o plastikách a všechno to důkladně studuje a brzy také využije;-). Protože prachy sou a důvody sou taky. Patřičné;-). No jo, když prodá pár těch svatebních šatů....;-).  S Ajvy jsme na sebe potutelně mrkaly a uchechtávaly se a nebýt toho, že byla taky autem, by si Ajvy možná dneska dala i panáka;-).

V osm bylo čas se zvednout. Nikdo mě nějak nezdržoval. Matka Sarah spěchala koupat drobka a silné nátury z naší partyje se odebraly s Brigitou do místního báru, kde si šly domlouvat bližší podrobnosti zákroků estetické chirurgie. Já jsem nabrala směr sweet home.  Hned po příchodu domů mi to nedalo a obhlížela jsem se ve špíglu... anorexií rozhodně netrpím, takže i pár drobných OTP na sobě snesu raději, než  abych si šla někam nechat dobrovolně uřezat kus svého těla. A za hříšné prachy! Já jsem totiž zjistila, že když semotámo zaběhnu do té separátní posilovny, tak si  můžu místo nového xichtu koupit třeba auto nebo zájezd do cizokrajných zemí;-). A tam mi bude dobře nejen po tom zmiňovaném těle, ale i hlavně po duchu;-).

Žádné komentáře:

Okomentovat