neděle 4. ledna 2009

PŘÁTELÉ

Jsou v mém životě človíčci, kteří, navzdory vzdálenosti, jsou jakoby každý den se mnou. Každý den na ně vzpomenu a občas si napíšem, zavoláme.  Dokážou vnímat rozpoložení člověka. Když je vám mizerně, najednou jako mávnutím kouzelného proutku pípne mobil a přijde esemeska nebo je na netu zprávička. Proč se trápíš? Co ti je? Vybodni se na to, vždyť to za to nestojí...  A jak to víš? Nevím. Tak nějak jsem to cítil.... Jsou lidi, se kterými jste jak spojeni pupeční šňůrou. Někdy. Mám dvojče, ale tohle s ním nezažívám.

Nechci polemizovat o tom, co má v životě větší cenu, zda přátelství nebo láska. Jisté je, že lásku hledá v životě snad úplně každý, ať už o tom ví, nebo ne. Ale přátelé přicházejí sami. A světe, div se, někdy s nima přijde třeba i ta láska... Přátelům se můžeš svěřit s tím, co tě potkalo hezkého. S veselýma zážitkama. S posledním pěkným trapasem;-). Ale taky s průšvihama. Žes zase něco podělal. S trápením. S tím, že vztahy už zase hezky skřípou. Že máš starosti. Že nevíš, jak dál... kdo jiný by tě takhle vyslechl?

Tak takových přátel pár mám. A jestli to čtou, tak ví, že píšu o nich. A že jsem moc ráda, že je mám. A znám.

A děkuju.

3 komentáře:

  1. Lexulko, tohle je to nejhezčí, co člověka může potkat. Vážím si toho maximálně!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem moc rád, že je mám a že je znám, hlavně když zavolají zrovna ve chvíli, kdy jsem třeba akorát usnul:-D

    Ovšem s tou telepatií bych to nepřeceňoval. Nešť! Placebo efekt prý taky léčí, že jo?;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem odjakziva skepticka k oznaceni partnera a milence slovem pritel. Napriklad \"muj pritel mne podvedl, muj pritel utratil vsechny nase uspory, muj pritel travi vsechen cas v hospode\". Skutecny PRITEL tohle nedela. PRITEL je souhra, harmonie, porozumeni. Proste dusevni dvojce, ktere vyse uvedene veci nedela.

    OdpovědětVymazat