neděle 7. prosince 2008

POSTŘEHY Z DRUHÉ ADVENTNÍ NEDĚLE

Každý rok hned od ledna se nejvíc těším na vánoce. A jak běží měsíce, radost se umenšuje. A jako každý rok mi předvánoční čas zase leze krkem.

Je pěkné nakupovat vánoční dárky na mikulášském a vánočním trhu, támhle si dát grilovanou klobásku, támhle zase horkou medovinu, která v sibérii parádně zahřeje... jenže to bych musela mít nějaké jiné zaměstnání, případně dovolenou, abych tyhle poslíčky vánoc vítala s láskou v srdci:-(. Z kolbenky odcházím potmě pět minut před šestou, kdy už krámští stahujou rolety a trhovci s medovinou už taky zavřeli krám. Takže kupovat není co a se štrykováním jsem přestala před deseti lety, takže letos se svým dílem nebudu podílet ani na šedé ekonomice;-). Cosi ale koupit musím a vidím to na den před Štědrým dnem. Pár bebechů jsem si objednala přes net, jenže pošta asi v předvánočním čase opět nestíhá, takže nevím, nevím, jestli vůbec něco do nadílky dorazí:-(.

Navzdory těmto nemilým okolnostem se na vánoce všichni chystáme. V kolbence kupujeme vánoční hvězdy - symboly nadcházejících vánoc - letos se ovšem neurodilo a místo krásných hvězd jsou to bonsaje za páďo. Vánoční výzdoba v kanclu tohoto roku není nutná. Baňka visí na garnýži od loňských vánoc, páč se na ni nějak zapomnělo;-). Ztepilý stromek mám domluvený u prodejců, až jim zbude nějaký šáchor, o který nikdo nebude stát, že mi ho za krabku cigár schovají. A v pátek bude mikulášská. I když rozličné firmy vánoční večírky ruší, my nikoliv, pravda však je, že rozpočet na osobu a večírek činí 180,- Kč;-). Co si budem nalhávat, za to se tedy příliš nerozšoupnem;-). Hlavní organizátorka a koordinátorka akce v pátek přišla do kolbenky a požádala nás o drobné dary... jablíčko v alobalu, svíčičky... že si to nasypem do koše a anonymně se budeme obdarovávat. Abychom zamezili diskriminaci, dárce nebude znám a obdarovaný bude rovněž věcí osudu. Jedna podobná akce už tu byla. A někteří dostali svíčku z krámu, kde je všechno za 36 a jiní kávové soupravy;-). Nevraživost  hodnotných darů k těm ostatním od té doby bují.

Co se týče vánoční cukroví, letos žádná změna - opět neupeču. Zase mě bude zachraňovat mamina s jejím pečícím elánem a dvaceti druhama na vánočním stole;-).

Jo a taky jsem nestihla umýt okna. A myslím, že je mi to úplně jedno... hlavně, že se mi houpe na okenní kličce anděl s hlásnou troubou;-).

Pěknou adventní neděli!

6 komentářů:

  1. Já mám nachystány malé baněčky, co jsem před 3mi lety koupil v IKEA. Vždycky jimi nazdobím fíkus benjamín a je po ptákách a často i po Vánocích:)

    OdpovědětVymazat
  2. taky dobry, takze ty nemas ani stromek? smutne!! bez stroma nejsou vanoce! (doufam, ze ten muj ve sklepe uz nekdo neukradl;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, s poštou je to letos na štíru, taky se klepu, aby dárky pro mého Vysokého dorazily včas... A atmosféru si spáchám doma, jdu na to letos od lesa. Stejně jako ty nestíhám žádné stánky s punčem a podobnými lahůdkami... Tak si ho koupím domů a budu u něj hňácat Vosí hnízda/včelí úly, aby měl Vysoký co mlsat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. [3] Stromek nemám, páč by se mi pod něj stejně nic neurodilo a hlavně-když bydlím sám, tak v tom moc smysl nevidím. Leda nějaký malý na stůl, co bliká:) Ale sekvoj kvůli mně kácet nikdo nemusí:)))))

    A ten tvůj ve sklepě..si ho radši zkontroluj, protože jak sleduju historky z vašeho pavlačového domu, je docela možné, že už nebude (použitelný:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Lexulko! Já uvažovala jako kamio, že se na stromek letos vybodnu, nějak mě ty svátky neberou, ale dnes jsem se rozmyslela a nějaký koště snad seženu. Cukroví ale mám napečeno. Sice jen 4 druhy ale to stačí. jako každoročně se budu ze zbylých bílku upéct sněhové pečivi a jako každý rok to půjde do popelky, protože na to nemám talent!!!

    OdpovědětVymazat