pondělí 21. července 2008

ZAS UŽ ROSTOU!

V nedělním odpoledni jsme vyrazili do lesa na houby. Bylo poznat, že jsem v lese ale hodně dlouho nebyla, takže jsem zapomněla, jak to tam vypadá a vzala jsem si nepraktické džínové kraťasy. Strašili mě klíšťatama, na ty jsem si doma ani nevzpomněla, ale v lesním remízku jsem se pořád ometala, abych si domů nedonesla nezvaného návštěvníka.

Před náma patně navštívilo les pár vášnivých kuchtíků.Ti však nehledali hříbky do polívky, ale přišli si do lesního podrostu ukuchtit úplně jiné věci. V hlubokém předklonu se plížím mlázím a pátrám po houbařském úlovku. Najednou se přede mnou vynoří mezi stromy něco bílého a velkého... že by klobouk žampiónu? napadne mě. Pýchavka? Nebo že by bedla? Houbařím velmi sporadicky a poznám maximálně bílý hřib, ale tohle vypadalo lákavě. Copak to asi bude? Zvědavost mě popohání, nohy mám dodřené jak milovník sebemrskačství. Odhrnu poslední větev, která mi málem vyšlehne oko. Jauvajs... Koukám, u mraveniště tam trůní hromada prázdných platíček od nurofenu a nějaké další propriety mistrů vařičů. Hm... Takové já mám houbařské štěstí:-(. Pak jsem objevila ještě zaječí latrínu soudě podle hromady zaječích bobků, z čehož se dalo vydedukovat, že je tam žírná půda a tedy houby porostou!

A taky jo.

Karta se obrátila ve chvíli, kdy jsem si musela poněkolikáté zavázat botu. KOusek od mojí boty v jehličí krásný hřib! A o kousek dál další... nakonec jsme jich našli asi kopu (pokud se nepletu, je to čtyřicet?;-).

7 komentářů:

  1. Krása, čistá krása!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. myslím, že kopa je 60 (mandel je 15 a čtyři mandely jsou kopa), ale vzhledem k tomu, že já našla za život asi tři hřiby, tady dokola rostou všude jen babky, tak i ze čtvrt kopy (jednoho mandelu) bych byla vedle celý další rok. Néé, že bych záviděla, ale sakra, závidím!

    OdpovědětVymazat
  3. krása to je! ale závidět netřeba, dneska jsem do nich zařízla a musím říct, že přede mnou už houby navštívil pan chrobák, který zanechal viditelné a nevábné stopy:-(.

    OdpovědětVymazat
  4. díky za opravu. chybka se vloudí, takže jsem se trošku migla;-)

    OdpovědětVymazat
  5. No, já jednou taky nasbíral podobný věrtel z mandelů, plných několik tuctů kop! Ale pak jsem šel kolem hospody a byl jsem celé vsi za blba, páč jsem nasbíral akorát hořčáky, co ani slimejši nechtěj žrat:)

    A další rok jsem celou stejnou hospodu (viz www) nechal padnout na prdel, protože ty dvě tašky, každá tak po osmi kilo a ti tam u pivka měli půlku košíčku, tak na dně a ještě vyložené jehličím... chá!!

    Hezký úlovek, jdu v pátek!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Tady ti něco posílám. Když právě začínáš číst tohle nepřestávej nebo se
    ti stane něco špatného. Jmenuji se Daisy, je mi 7let mám blond vlasy a
    děsivé oči. Nemám nos a uši jsem mrtvá. Pokud tohle nepošleš 15 lidem
    zjevim se dnes večer u tvé postele s nožem a zabiju tě. Tohle neni
    vtip! Něco dobrého se ti stane v 15:22 -někdo ti zavolá nebo k tobě promluví a řekne
    MILUJI TĚ!!! P.S.: NEPORUŠ TO... Sorry, že ti to posílam. Posílam to ze
    strachu. Ne o sebe, ale o své blízké. Tento dopis pochází
    z Venezuely byl vyslán, aby změnil tvůj život a udělal tě
    šťastnější. Pošli tento dopis 20 lidem do 96 hodin. Změny se dočkáš do 5
    dnů. Alena Kovaříková, která to poslala 22 lidem, v losovani vyhrála
    automobil. Erik Pražák, který tomuto dopisu neuveřil do 5 dnu dostal
    rakovinu

    OdpovědětVymazat