pátek 11. července 2008

MÓDNÍ VLNA

Tento týden jsem zjistila, že neodkladně potřebuju nové džíny.

Hadrů mám sice plnou skříň, ale na džíny mám smůlu. V jedněch jsem spadla na grilovačce na šotolinu, takže na koleni se mi na týden starých kalhotech vytvořila dírka. Vlastně dvě. To mě teda žralo, tak jsem přemýšlela, co s tím a nakonec jsem z toho jsem udělala přednost, dírky spojila a tu vzniklou trochu rozšířila, takže vypadá, že vzniklý průhled to byl záměr šičky:-).

Má radost z trendy džínů však netrvala dlouho. Častým nošením, praním a taky tím, že si je oblíkám ve spěchu a taky tím, že občas noha místo do celé nohavice vpálí do té díry, tedy kombinací rychlosti a špatného směru, se džuzna postupně zvětšovala a onehdá jsem zůstala překvapená... co to? co to? že mi z nohavice čouhá jabko?... že by se díra snad přestěhovala někam na koleno? No, džíny mají po sezóně, neboli jsou po smrti. Nechala jsem si je zase na nějakou grilovačku, protože kdo čím zachází tím také schází a tam je pak šupnu nad ránem na ohniště, ať se s nima důstojně rozloučím.

Na druhé džíny mi asi při nějaké hospodské rvačce stříkla krev:-). Nepamatuju si totiž, že by mi kdy za poslední desetiletku tekla krev z nosu:-). Mám na stehně tři kapky v pěkném rozestupu a ničím, fakt ničím se mi to nepodařilo vyprat. Včera jsem seděla v kafizahrádce a páč nebylo co jiného na zkoumání, tak jsem kriticky zkoumala svůj ohoz a uzrálo ve mě okamžité přesvědčení, že si musím koupit něco nového.

Vsetín je místo, kde se pije slivovice a v radostných chvílích tančí odzemek. Možná tu koupíte valašku, coby historickou součást úboru Juraje Jánošíka, ovšem koupit džíny, to se ukázalo být mimořádně tvrdým oříškem;-).

Vyrazila jsem na okružní cestu městem. Minula jsem pár kšeftů, kde jsou k mání za nekřesťanský peníz modely, které by na sebe nehodila ani stará Škopková, když eště chodila do měštanky. A přivandrovalci na trhu mají sice výběr velký, ale jsou to šmejdy, i když skoro zadáčo. Nakonec jsem v jednom butiku narazila na moc pěkný kousek. Džíny color coffee, střih lichotící postavě a nikde na nikom jsem takový model neviděla! Ve zkušební kabince jsem se do toho nasoukala a bylo vidět, že tedy ano, je malinko těsnější:-). Džíny vypadaly super, akorát že nejsou elastické. Nad tímto faktem jsem přemítala a nakonec si je vzala. Nevadí! Zabalte mi to! Mám aspoň důvod zhubout!

Doma že si udělám módní přehlídku. Co se k nim hodí a tak;-). Košil a triček byla na zemi v momentě kupa a nastal čas dostat se do nového módního kousku. A ouha! Asi se ještě trochu smrskl anebo jsem se cestou domů hodně nadýchala čerstvého luftu, ale zdolat džíny bylo ještě horší než v kabince butiku! Já se ale nevzdávám. Nadávala jsem si sice do blbů, ale džíny mě nepokořily. Jo, super, koukala jsem na sebe v zrcadle, vida, to je figurka! :-) ... akorát je musím trošku roztáhnout, ať jsou pohodlnější.

Jako rytíř z cínu jsem špacírovala v džínách a botách na šteklu po bytě, uvařila si kávičku a sedla si zmoženě ke stolu. Lem nízkého sedu nového modelu se mi přesunul velmi nízko, čímž jsem zjistila, že k novým kalhotám budu muset nosit delší trička a košile:-).

Grrr...

No, každopádně jsem si nemyslela, že bych měla nějakou extra žravku. Na druhou stranu, za dlouhých osamělých večerů jsem si třeba křupky nebo brambůrky otevřela. Taky jsem občas dostala chuť na čokoládu, která zvedá náladu... tak s tím je od úterka šlus, přátelé. Do šesti se můžu cpát, ale pak už utrum. A řekla bych, že džíny jsou už dnes o píď méně těsné!!;-).

Včera jsem to nevydržela a v deset večer jsem si dala tři gumové medvídky. Na klouby, ne? Aby mi v těch džínách nevrzaly:-).

5 komentářů:

  1. taky hubnu, Lexulko, jdu na svatbu neteře a sebekriticky zjišťuji, o pár kil méně by mně to více slušelo. začínám dnes a mám na to 14 dní.

    OdpovědětVymazat
  2. Bacha na Yo-yo band efect! ;-) Takovou ďuznu jsem měl taky... teď z nich jsou kraťasy a slouží další dva ročky,kdepak ohnisko! Tak krásně vychozené!

    OdpovědětVymazat
  3. No jo, Vsetín :) Stále ale myslím, že na obchody lepší než VM - které mám jinak více rád.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já nevím,jestli se k tomu jojoband efektu vůbec dopracuji. nejdřív přece musím zhubnout!

    OdpovědětVymazat