středa 27. května 2009

BARÁK NA ODSTŘEL

Tak jsem se sice vsetínských konvencí zbavila, nicméně dál žiju ve stejném městě a ve stejném baráku. Nudou tu rozhodně netrpíme. Nedávno například někdo rozmlátil vchodové dveře v jednom vchodě a aby lidi z druhého vchodu nezáviděli, tajemný padouch hodil šutr do okna na chodbě v prvním patře. A jak na sviňu to chytly dvě tabule;-).  Onehdá šel chemik s čoklovou ven, až když padla tma a ve vchodě musel překračovat mladíka, který tam ležel natáhlý jak šisa a eště si na hlavu vetkl igelitový pytlik...

To, že máme obden v baráku havárku vody, už neřeším, respektive neřešila jsem do včerejška, kdy nám přestala téct postupně teplá a následně i studená voda a to přesně ve chvíli nejvhodnější, kdy jsem měla na hlavě naplácanou barvu a musela to smýt, ať mi to ty vlasy nesežere. Mírně tekoucí ledovou vodou si sprchovat hlavu s nánosama henny je velký plezír! Pak, mírně omrzlá, poslouchám, co to kde šumí. Myslela jsem, že mi z té ledové vody hučí v uších, ale ne. Pak mě napadlo, jestli na hřišti pod oknama zase nehycají vodou a nekropí si fotbalový trávníček, ale na hřišti krom foresta na sekačce nic nebylo.

S mokrýma vlasama lezu v osm večer na pavlač a ve dvoře hukot zesílil. Popadla jsem staré sandály, klíče do sklepa a hybaj dolů. Ve sklepě už bylo vody po kotníky, z jedné trubky valila voda, tak ji domovník někde zastavil a na druhém konci baráku vetchá trubka náhlý tlak vody nevydržela a rupla taky;-). Zrovna probíhá v baráku výměna potrubí a jak to vypadá, začlo se s tím nikoliv za minutu, ale za vteřinu dvanáct. Brodili jsme se rybníčkem a vymetali smetákama vodu ze sklepa. Koketa z prvního patra se nad schodama rozkročila, ruce v bok a prý že jí neteče teplá voda. Co prý s tím hodláme udělat! Cože? Kdy? Zítra? Hlavně, že jste si odsouhlasili prachy! To je neskonalý bordel!

Tak paninko, že bysme snad vyfasovali hever a hasák a že bysme to snad sami... než ráno přijde firma, co to má na starosti... za ty prachy přece můžem dělat i instalatéry!

Dneska proběhla další schůze výboru. Toho nového. Na poslední schůzi všech vlastníků, kam se jich navzdory včasnému a důraznému oznámení dostavil mizivý počet (nicméně dostačující k tomu, aby schůze byla schopná usnášení), se odsouhlasilo, že zvolený výbor za své služby dostane jakýsi mrzký obolus. Dneska na schůzi vyšlo najevo, že ti, kdož se na schůzi z jakýchkoliv důvodů nedostavili, organizují proti výboru petici, že jsme si odsouhlasili odměny bez jejich vědomí. Hlavní organizátor odvetné akce je šváclá babka, co ji do nového výboru už nikdo nechtěl, tak se chtěla mocí mermo pasovat do funkce hlavní kontrolorky společenství. Neprošlo ani to;-).

A teď se hodina velkého trestu přiblížila;-).

BTW: A to nevíte, že nám praskají stěny a sousedce spadl do talíře kus stropu, když bohatý soused předělával jádro;-) To bude eště srandy!;-)

2 komentáře: