středa 11. března 2009

BOJÍTE SE?

Chemika vypravuju příští týden do Londýna. Jede tam na počest svých osmnáctých narozenin. Zájezd mu koupil babouš jako dárek a taky že bude mít tlumočníka do anglicky mluvící země;-).


Jede se na sever a tam bude určitě kosa. Chemik dostal na cestu od svého tatíčka novou bundu za tři tisíce. Tenkou. Vodě a větru odolnou. Akorát teda je v ní logicky v tomhle březnovém počasí trošku zima. Tak chemik kudy chodí tudy loudí, že stačí, abych mu koupila termotriko a bude mu rázem teplo! Což o to, termotriko jsem viděla rozkošné za půldruhého tisíce:-), ale páč milý chemik si svůj příděl toho měsíce již protelefonoval, je po triku jak po žabě;-). Chemik teď zas huhlá, že když už se tatíček tak práskl přes kapsu, to mu mohl koupit i nějaké termo hadry pod tu bundu.... Aby zas nebyl tak napruzený a taky aby mi nedělal v cizině ostudu, páč jsem zjistila, že se mu rozpadají tři měsíce staré kalhoty, jsem mu šla včera koupit aspoň nové džíny. BTW: tu tiskárnu na prachy eště furt nemám. Takže jsem se chechtala nad cenovkou 2.599,- Kč u značkových džínů, když chemika znám jako své boty a ještě žádné kalhoty mu nevydržely dýl jak půl roku. Naštěstí je ani nechtěl a spokojil se s kusem za čtvrtinu ceny u vietnamčíka. Vydrží stejně;-).


A copak naše Čoklová? Ta odcestovala v tašce v sobotu s chemikem k našim na službu, páč jsou prázdniny. Je mi po ní smutno. Doma se nikdo neplete pod nohy a nehřeje mě na fotelce. Navíc mi chybí coby neocenitelný hlídač. Štěká totiž docela moc;-). Včera v noci byl kupříkladu na pavlači velký štabarc a myslím, že byla i nějaká bitka. To jsem zjistila, když jsem šla v noci do kuchyně, kde jsem měla otevřenou ventilačku na pavlač. Byl slyšet opilecký řev a třískání a pak kroky za oknem. Někdo obcházel před bytem. Což o to, on takhle někdy někdo přejde. Soused třeba. Jenže tyhle kroky nějak dlouho přešlapovaly na místě. A já stojím v osvětlené kuchyňce jak solný sloup... na okně mám sice zatáhlé žaluzie, ovšem otevřenou ventilačku, jejíž ostrý úhel mezi rámem a oknem činí 70 stupňů a začíná v první čtvrtině okna (myšleno odspodu). Kdosi chodil před oknem a já jsem jenom čekala, až se ze tmy vyloupne zlé oko a mrkne na mě. Klijánko by ten někdo mohl do té otevřené ventilačky vstrčit ruku a třeba si dopřát sklenku vína, co mi zrovna stojí na stole! Pocítila jsem mrazivou ztrátu soukromí a docela dost jsem se vyděsila. Napadlo mě předstírat hojnou rodinu. Volala jsem na chemika do pokoje, který byl však zabrán do počítačové hry a ani neuznal za vhodné vylézt od počítače (nevím, esli by vylezl, kdyby mě třeba někdo kiloval;-). Pak jsem volala jako na psa. Ten doma nebyl a já jsem na štěkání neměla náladu a tak jsem rychle zabočila do chodby, kde jsem jako s někým hodně nahlas mluvila. A ještě jsem se smála! To mi bylo ale veselo!. Ale: zabralo to. Aspoň na mě, páč jsem získala odvahu natáhnout se po vypínači, zhasnout a připlížit se k oknu a zabouchnout ventilačku. A pak jsem ještě zamkla dveře a nechala klíč v zámku. Nevím, esli tam ještě byl. Ale kdyby mi zaklepal na okno, asi se zmehnu.... Murphy opět zafungoval, páč zrovinka o víkendu jsem vyhodila tekutou střelu, co už měla svá nejlepší léta za sebou. Kdybych ji měla, stačí namířit do otevřeného okna... a zmáčknout. Ovšem ještě předtím se nadechnout, páč ten raid by šel téměř jistě zpět dovnitř;-).


Možná to byl zloděj, co čekoval situaci. Možná ožralý soused, co si spletl byt. Ale nejspíš to byl voyer. Ráno jsem našla na římse pornočasopis;-).

A taxi tu vesele žijem.


A odpověď na moji otázku? Jestli se bojíte? Já teda jo.

9 komentářů:

  1. A hele, nejsem malej posera jenom já, Lexulko, mám okna ve výši pasu a mám dny, kdy spím v sousedství pořádný kudly a poruce mám lak na vlasy (no nevim, no :))). Jo a taky zapaluju na noc čajovou svíčku, abych neusínala do tmy. Tu tvoji improvizovanou hereckou etudu \"přeberu\". O víkendu se budu učit štěkat!Haf!

    OdpovědětVymazat
  2. je zaludna;-) jedna znama si ji mazane umistila na parapet a chytla ji zaclona. relativne vysoko. ono to asi ma dalekonosny zar;-) tak bacha na zaclony!;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hm, v paneláku mi v šestým patře kolem okna asi nikdo neprojde, ale posera jsem stejně. A usínám s dětskou lampičkou:-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Lexulko, to je teda síla:) To byl určitě normální ... ten no... honič prostě:)) Hekal a hekal... kdysi se mu říkalo Hejkal, páč chodili si dělat dobře do lesa, aby je u toho nikdo nečapl, ostuda by byla po celém statku;-)) Ale jinak-dobrý! Já se teda nebojím, nezamykám se, ve 4.patře ovšem a se zasklenou lodžií, to se mi to hrdinsky tlachá:)

    OdpovědětVymazat
  5. já mám teda v ložnici francouzský okno do zahrady a nějak jsem si zvykla i bez plotu. Svíčkama si dělám romantiku, spím sama a po tmě... Máma říkává, že by se tady strachy posr... :) Je to o zvyk. Ale zamčeno...zamčeno teda mám!

    OdpovědětVymazat
  6. no jo, to se nekdo ma!u nas je to jedno prizemi nebo ctvrte patro. navstevnik muze cihat za kazdym oknem;-)

    OdpovědětVymazat
  7. taky jsem si zvykla docela. kdysi jsem se bala jit za tmy do kuchyne, ze za oknama nekdo slidi. dneska uz mi to neprijde. ale kdyz slysim kroky a malem dech za krkem, uz vubec klidna nejsem ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. kdyz jsem v panelaku bydlela, kdosi mi staral klicem do zamku a docela dlouho. patrne ovineny soused, co si spletl patro. tehdy jeste nebyly mobily a ja jsem zcela iracionalne zalezla pod perinu, zavrela oci a zacpala si usi;-) jakoze teda nic. nastesti odtahl, ale kdyby se dovnitr nejak dostal, asi bych to ani neslysela ani nevidela, az by se mi rozbresklo, az by me vzal cimsi po hlave;-)

    OdpovědětVymazat
  9. a jak bylo v londyne? urcite teplo. Ja se nebojim a nikdy se moc nebala a casto se ani nezamykam a v prizemi a suterenech spavam s otevrenymi okny (ale neziju v brne). Tak at jsou to jen plany strachy! ,) xx

    OdpovědětVymazat