pátek 9. října 2009

NAŠI FURIANTI

Na pavlačáku začíná bujet revoluční podhoubí.

Došlo k održení radikální buňky revolucionářů, kteří chodí po baráku a chystají svržení stávajícího výboru společenství vlastníků bytových jednotek. 

I když se náš výbor snaží seč může, práci nikdo nevidí. Vůdkyně revolučního odboje háže pod rouškou tmy spolubydlícím do schránek anonymní pozvánky na domovní schůzi, kterou však nesvolává aktivní výbor, takže je celá paráda k ničemu. 

Hlavní body jejího programu: 

1.) snížení počtu členů výboru ze současných sedmi na tři. 

Při počtu bytových jednotek 125 a skutečnosti, že jeden z členů musí být zástupce města, který se na náš barák podívat nepřijde, jak je rok dlouhý. V chátrajícím baráku, kde je třeba denně něco řešit buď se stavbou nebo s lidma. Máme tam kupříkladu spoustu vykuků, co je chodíme upomínat o platby a oni z nás mají akorát tak prdel. Páč vykoumali, že když na poště cálnou elektriku, tak je nikdo neodpojí, a vůbec nic se nestane, když třeba půlrok nebudou platit do fondu oprav.... Strašně se rozčilujou, že jak na ně můžem podat trestní oznámení a jsou si velmi jisti, že o svůj koupený byt nemůžou přijít... chm. Všeho dočasu. Do sklepa se nám chodí vyspat a občas i vysrat bezdomovci a předseda chodí každý den ty lidi vyprat. Volá policajty, jenže oni zatím vždycky zdrhli. Hošíci z horní pavlače dělají bugr do ranních hodin. Před policajtama se dycky schovají a na zvonění neragujou. Ráno umyté schodiště je odpoledne zasviněné bordelem a omítkou, kterou bůhvíproč kdosi pořád olupuje ze zdí... na schodišti smrdí tráva a občas někdo polehává u půdy pět vchodů do baráků a kompletně průchozí pavlače znamenají, že se dycky dá najít aspoň jeden vchod, který není zamčený a pak už se dá dostat kamkoliv.. 

2.) razantní snížení odměn výboru.

Což je zároveň hlavní a jediný důvod nespokojenosti vůdkyně odboje a jejích následovníků se současným stavem v baráku. „Nepřiměřené odměny" členům výboru činí maximálně 15.000,- Kč měsíčně a byly řádně odsouhlaseny na domovní schůzi potřebným počtem hlasů. Gevara se byla poptat na realitce, jak vypadá fond oprav a paní účetní jí lejstro bez skrupulí dala, ovšem jaksi zapomněla vysvětlit, že částka za odměny ve výši 27 tisíc hrubého, vyplacená v měsíci září, je odměna za tři měsíce. Včera bylo na pavlačáku pozdvižení. Každý ve své schránce našel bílý lísteček s textem:

Chcete i nadále platit 27.000,- měsíčně jako odměnu výboru, který je pouze k tomu, aby z nás tahal peníze? Nenechejme si to líbit! 

Přijďte všichni na schůzi!!!!

Kecy. 

Gevara emotivně a myslím, že i velmi neuvážlivě, řeší jednak svou osobní zášť vůči stávající místopředsedkyni SVJ, jejíž místo měla v merku ona a druhak pouští do éteru scestné informace. Mi to žíly nerve. Už nějakou dobu se chystám, že s celým výborováním šlehnu, a teď už jsem akorát tak nažhavená vzít ty svoje šanony a pokladny, co mám doma a všechno jim to tam ve sklepě, kde se schůze bude konat, jebnout na stůl. Ať si to dělá, kdo chce. Třeba zadarmo, když je tak blbej. Já, na rozdíl od nich, si svého času vážím a nevím, proč bych měla dělat cokoliv pro kohokoliv z našeho baráku zadarmo. 

A k tomu všemu ta pozvánka na schůzi... vrchnímu vedení stávajícího výboru došla trpělivost. A včera večer tentokrát roznášeli oznámení do schránek oni. Na tu babu, co pořád prudí a šíří nepravdivé informace, se prej podá trestní oznámení. No, buňka se asi dalšího dělení nedočká;-). 

Občas si tu připadám jak v té slavné divadelní hře.  

 

5 komentářů:

  1. :)... ta léta bydlení v paneláku na mne zanechala asi nesmazatelné stopy, jinak bych si u těhle občasných zpráv z pavlačáku tak nelibovala... Schůze, brigády, rušení nočního klidu, vzpoury a tahanice -
    to vše vyvolává u mne nesmírně libé pocity. Je to tak, ale vrátit bych se tam nechtěla :)). Díky Lex za ten bytový folklór!

    OdpovědětVymazat
  2. nemas vubec za co, ono totiz vubec neni o co stat!! kor v nasem baraku. fomu ver;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tvé shrnutí mě v tuto chvíli potěšilo a utvrdilo v tom, že jsem udělal dobré životní rozhodnutí :) Tvou situaci ti ale v žádném případě nezávidím. Mezi náma, kolik se tak přispívá do bytového fondu a jak často? Jen pro zajimavost a abych byl trochu v obraze :)

    OdpovědětVymazat
  4. Člověče, asi se to všude děje jak přes kopírák. S tím rozdílem, že u nás vytáhli ROČNÍ odměnu a ještě nezdaněnou a pro všechny a ono těch 110 tisíc už pak nějak vypadá! :) No a na oprávněnou námitku, že si to odhlasovali sami v lednu bylo namítnuto, že nevěděli o čem hlasují... No a tak jsem položil na schůzi do pléna větu, že pokud je někdo nesvéprávný nebo nemá hubu, aby se zeptal, pokud něčemu nerozumí, tak by to měl hlásit na začátku schůze, aby pak bylo jasno, kdo může a kdo nemůže hlasovat. No a už jsem měl přílepku \"arogantního mladíka\". Zajímavé je, že od paní právničky, které ovšem za neplacení bytu teď exekuce obstavila družstevní podíl. Komu čest, tomu čest - jak ji počastovala její sousedka, přičinlivá vylizovačka její pr*ele. Jak vidím, všude je blbost vedoucí silou:))

    OdpovědětVymazat
  5. Já se v těchto dnech vracím do paneláku a jsem moc zvědavá, co to bude za zážitky. Od 1.11. začnu referovat. Trochu sázím na to, že byty zde jsou tak strašně drahé, že některé typy lidí by se zde meměly ani vyskytovat :-)
    Držím ti palce, ať obhájíš svých 27000 týdně :-)))))

    OdpovědětVymazat